Hirdetés

Megpróbáltak leszámolni a dugókkal

Három fő oka volt az intézkedésnek – nyilatkozta korábban a tallinni főpolgármester tanácsadója. Az egyik, hogy évekkel ezelőtt óriási dugók voltak az utakon és a városvezetés így akarta csökkenteni az autóforgalmat. A másik indok a környezetszennyezés csökkentése: ha kevesebb gépkocsi van a városban, kevesebb kipufogógáz kerül a levegőbe és kisebb a zajterhelés. És ott vannak a szociális szempontok: sok család tud azzal spórolni, ha nem kell jegyet vagy bérletet venniük a buszra, a villamosra és a trolira, ezzel havonta durván 50 eurót tudnak megspórolni.

Több buszsáv, jobb zöldhullámok, chipkártya

Már 2013 első hónapjaiban érződött az intézkedés hatása, az észt fővárosban nem kellett annyit araszolni a forgalomban, ugyanakkor nem lett zsúfoltság a tömegközlekedési eszközökön. Mielőtt az új rendszer életbe lépett, átalakították a város közlekedési hálózatát, megnövelték a buszsávok számát, és a buszokhoz villamosokhoz igazították a zöldhullámokat is.

A főpolgármesteri tanácsadó arról is beszélt, hogy az utóbbi időben a városlakók sokkal mobilabbak lettek, ez hétvégén is érezhető. A tömegközlekedési eszközöket használják, amikor bevásárolni vagy szórakozni mennek. A tallinniaknak mindössze egy chipes smart-kártyát kell kiváltaniuk, amelyet minden egyes felszálláskor a jegykezelő berendezéshez kell érinteniük, erre pusztán a regisztráció miatt van szükség.

Több utas, jobb kihasználtság

Az ingyenesség miatt zsúfoltabbak a járatok. De ha valamiért nem kell fizetni, annak is megvan az ára – mondta egy nő, aki szintén gyakrabban száll buszra, mint korábban. Egy fiatal utas szerint nem volt túl jó ötlet a döntés, mivel az állam sem rendelkezik korlátlan mennyiségű pénzzel, ő úgy látja: a hiányzó összeget valahonnan máshonnan kell előteremteni, az utazás ingyenes lett, de más területen emelkedtek az árak. Az észt főváros kezdeményezésére több nagyváros is felfigyelt a Baltikumban, de egyelőre még sehol sem vezették be az ingyenes tömegközlekedést.

2013-ban 420 ezer fő volt Tallinn lakossága, ez 2015-re mintegy 15 ezer fővel nőtt. Már az első időszakban 15 százalékkal több utas vette igénybe a tömegközlekedési eszközöket, és 14 százalékkal kevesebb kocsi volt az utcákon.