2014 óta nagyjából ugyanazokat a kérdéseket teszi fel mindenki a Malaysia Airlines 370-es járatával kapcsolatban. A világ egyik legnagyobb rejtélye, hogy két évvel ezelőtt mi történt a gépen utazó 239 emberrel.

Kérdőjelek

2014 március 8-án megrázta a világot, hogy eltűnt egy Boeing 777-es. A bejelentés után ahogy teltek a napok, hetek, a légiközlekedés történetének egyik legzavarosabb és legérthetetlenebb katasztrófája rajzolódott ki. A kérdőjelek száma nem csökkent, a vizsgálatok csak a kérdések töredékére tudtak választ adni. Hiába kutattak át mintegy 120 ezer négyzetkilométernyi területet az Indiai-óceánon, és hiába öltek bele a kutatásba 130 millió dollárt, mind a mai napig nem tudni, hogy mi zajlott le a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó óriásgép fedélzetén.

 

Egy darabig rendben mentek a dolgok

A 370-es járat rendben felszállt Kuala Lumpurból, Peking felé vette az irányt, elérte az utazómagasságot. A vietnámi irányításnál azonban már nem jelentkeztek be a pilóták. Nagyjából 40 perccel a felszállás után minden kommunikáció megszűnt a géppel, ami irányt és magasságot változtatott, majd eltűnt a radarról. Később annyit még sikerült megállapítani, hogy a Boeing ismét átrepült a Maláj-félsziget felett, és délnyugat felé haladt tovább. A feltételezések szerint valaki szándékosan kapcsolta ki a repülő válaszjeladóját és a többi kommunikációs eszközt. Műholdas telefonon is próbálták elérni a személyzetet, de a kapcsolatfelvétel nem sikerült.

Kiderült az is, hogy a 370-es eltűnése után az ún. ACARS-rendszer még küldött adatokat a gép bizonyos paramétereiről a hajtómű gyártójának és a légitársaság karbantartó egységeinek. Ezekből arra következettek, hogy a járat még négy órát a levegőben volt, egészen addig, amíg elfogyott az üzemanyag. Az információcsomagokban több adat szerepelt, de a koordináták nem.

Gyanús személyek, gyanús rakomány, teóriák

A hatóságoknak még 2014 tavaszán gyanús lett a személyzet és néhány utas is. A kapitány azért, mert a lakásán talált számítógépes szimulátoron arra utaló jeleket találtak, hogy a végzetes éjszaka előtti időszakban azt gyakorolta, hogyan lehet ekkora géppel viszonylag kis repülőtereken landolni. Néhány utas pedig azért lett gyanús, mert lopott útlevelekkel szálltak fel a járatra. A hatóságok ezért a terrorcselekményt sem tudták kizárni. De a nyomozók figyelmét felkeltette a rakomány egy része is. A lista szerint ugyanis lítiumion akkumulátorok voltak a raktérben, melyek korábban már okoztak problémát repülőgépeken. Számtalan teória és összeesküvés elmélet látott napvilágot, de bizonyítékot még egyikre sem sikerült találni. Egyelőre senki sem tudja, hogy mi történt azon a végzetes éjszakán a maláj utasszállító fedélzetén. A személyzet vitte halálba a gépet, az utasok között voltak, akik végül átvették az irányítást, műszaki probléma lépett fel, vagy valami egészen más történt?

A világ egyik legdrágább kutatása

Egy kb. 4000 kilométerű sugarú körben bárhol lezuhanhatott a 370-es járat, de az adatok kielemzése után az akcióban résztvevő országok úgy döntöttek, hogy az Indiai-óceán délkeleti területeit kell átvizsgálni. Közel 30 ország kapcsolódott be az addig példátlan méretű mentőakcióba. Hajókat, repülőgépeket, szonárokat, speciális eszközök egész sorát vetették be. De közösségi akció is indult. Az interneten nagyfelbontású műholdképeket tettek közzé, és bárki csatlakozhatott a kereséshez azzal, hogy végigpásztázott egy-egy szektort gyanús roncsdarabok után kutatva.

A hírek szerint ha nem találnak valamilyen bizonyítékot az elkövetkező hónapokban, akkor nyáron leállítják a horribilis összegeket felemésztő keresést. Tavaly nyáron az Indiai-óceán nyugati részén található Réunion szigetén sodort partra egy szárnydarabot a víz, amiről kiderült, hogy a 370-es járatot teljesítő gépről származott. Pár nappal ezelőtt pedig a mozambiki tengerparton találtak egy másik alkatrészt, amiről szintén azt gyanítják, hogy az eltűnt 777-es darabja lehet. Ezt még szakértők vizsgálják.

Perelnek a hozzátartozók

A gépen 153 kínai állampolgár utazott. Tegnap, egy nappal a határidő lejárta előtt 12 kínai család adott be keresetet az egyik pekingi bíróságon. A montreali egyezmény szerint egy légikatasztrófa után két évig lehet kártérítési igénnyel élni. A hozzátartozók jogi képviselője azt nyilatkozta: a családtagok hisznek abban, hogy a gépen utazó rokonaik még élnek, és nem kizárt, hogy valahol fogvatartják őket. Az érintettek közül többen sérelmezték, hogy a maláj kormány nem adott pontos tájékoztatást a nyomozásról, és elhallgatják előlük az igazságot – írta az MTI. Állítólag amerikai és maláj ügyvédi irodák is bírósághoz fordultak az elmúlt napokban.

Optimista nyilatkozatok

Szakértők a partra mosott alkatrészek kapcsán úgy fogalmaztak, hogy szerintük a hatóságok jó helyen keresgélnek, és ha szerencséjük lesz, hónapokon belül meglehet a roncs és akkor az egész világ választ kaphat a légiközlekedés történetének egyik legzavarosabb katasztrófájával kapcsolatos kérdésekre.