Pár hónap múlva közel 6000 utast szállít majd a Harmony of the Seas, ami csütörtökön futott ki Saint-Nazaire kikötőjéből. A világ legnagyobb úszó városát vasárnapig 500 fős személyzet teszteli az Atlanti-óceánon.

Szinte felfoghatatlan méretek

Lenyűgöző látvány, ahogy az utóbbi évtizedekben épült óriáshajókat bemanőverezik egy-egy kisebb, vagy szűkebb kikötőbe. Én a magam részéről órákat tudok üldögélni a mólók közelében, és csak nézni, ahogy a lomha monstrumok szépen lassan, precíz műveletek egész sorával kikötnek, vagy éppen kihajóznak az állóhelyükről. A most elkészült Harmony of the Seas azonban mindent visz. A hajótest 362 méter hosszú. Ez még nem rekord, hiszen két, már évek óta dolgozó elődje ugyanilyen hosszú. Viszont a testvérhajóknál egy méterrel szélesebb, és a térfogata is valamivel nagyobb. A 16 emeletes Harmony 100 méterrel hosszabb, mint a legendás Titanic volt. Súlya pedig meghaladja a 220 ezer tonnát. És tényleg olyan, mint egy úszó város. 5500 utast képes szállítani, akikről 2000 fős személyzet gondoskodik. Két év alatt készült el és több mint 1 milliárd Euróba került.

Nagyon kell tudni manőverezni

Az elmúlt hónapokban látványos videók kerültek fel a netre a Harmony építéséről. Vannak timelapsek, ahogy az előregyártott modulokból összeszerelik a kikötőben, vannak lélegzetelállító felvételek arról, ahogy elárasztják a dokkot, és kivontatják onnan a hajót, és számtalan videó készült az első próbaút kezdetéről is. Érdemes ezeket megnézni. Nem volt könnyű kijutni a francia Saint-Nazaire kikötőjéből a nyílt vízre a hatalmas óceánjáróval, ezért a személyzet a hírek szerint egy évig készült a műveletre profi szimulátorokban, az utat pedig gondosan megtervezték. Az első próbaút négynapos lesz, vasárnap ér véget. A monstrum már az építése idején is turistalátványosság volt, számtalan csoportot már az elmúlt hetekben felengedtek a fedélzetre, de ezrek voltak kíváncsiak arra, hogyan fut ki a 70 méter magas hajó a francia kikötőből.

Az év második felében átkerül a Karib-tengerre

Ha a tesztidőszak sikeresen zárul, akkor a Harmony két hónap múlva már utasokat is szállít. Először Európában, elsősorban a Földközi-tengert járja majd, aztán az év második felében átszeli az Atlanti-óceánt, hogy Floridában és a Karib-tengeren álljon szolgálatba, és szigetről-szigetre vigye a kisvárosnyi utazóközönséget.

Deciméteres pontosság a manőverezésben

A korszerű óceánjárókban már régóta nincsenek hatalmas kormánykerekek, joystick-szerű karokkal irányítja a monstrumokat a személyzet. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően deciméteres pontossággal lehet manőverezni a több száz méter hosszú hajótestekkel, de a precíziós irányítókarok azt is lehetővé teszik, hogy az óceánjárók 360 fokos kört írjanak le saját tengelyük körül. A legkorszerűbb hajókon egyetlen joystickről szabályozható a hajócsavar forgása és a kormányzási szög. Ez főleg azokban a kikötőben jön jól, ahogy nincs túl nagy hely.

A hajó maximális sebessége 40 km/óra felett van. A 16 szinten negyven étterem, több tucat bár és szórakozóhely kapott helyet, de akárcsak a korábbi óceánjárók, a Harmony is büszkélkedhet egy méretes színházteremmel. Mini sportpályák, úszómedencék, és vízi csúszdák is vannak a fedélzeten.  Aki nem szívbajos, kipróbálhat egy 10 emelet magas kamikáze csúszdát is a tat közelében.