A katasztrófa után viszonylag hamar sejteni kezdték a balesetvizsgálók, hogy a Germanwings 9525-ös járatának tragédiáját a másodpilóta okozta szándékosan. Andreas Lubitz súlyos lelki problémákkal küzdött, ezért vezette hegynek az Airbust, a fedélzeten 144 utassal.

Tragikus évforduló

Tavaly március 24-én csapódott hegynek a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járata az Alpokban, Franciaország déli részén. Az Airbus A320-as rendben felszállt az El Prat repülőtérről, a Földközi-tenger felett kb. 25 perc alatt érte el az utazómagasságot. Nem sokkal ezután még bejelentkezett a járat személyzete, majd a gép gyors süllyedésbe kezdett, a pilóta pedig már nem felelt az irányítók hívására. A 9525-ös tíz perccel később, 10:41-kor a francia Alpokban nekirepült egy hegyoldalnak, millió darabra hullott, a 144 utas és a 6 fős személyzet azonnal szörnyethalt.

A másodpilóta kizárta a kapitányt a pilótafülkéből

A katasztrófa után azonnal megkezdődött a vizsgálat. A nehezen megközelíthető terepen a kutatóknak sikerült megtalálniuk a gép fekete dobozát. A gyanú hamar a másodpilótára, Andreas Lubitzra terelődött, akiről a nyomozás során kiderült, hogy az utolsó repülés előtti hónapokban súlyos lelki problémákkal, depresszióval küzdött, többször járt orvosnál, az egyik pszichiáter azt javasolta neki, hogy kezeltesse magát kórházban. Az orvosok nem tiltották el egyértelműen a 28 éves pilótát a repüléstől és a légitársaságot sem tájékoztatták Lubitz gondjairól. A másodpilóta attól félt, hogy elveszti repülési engedélyét.

Miután a 9525-ös járat elérte az utazómagasságot, a kapitány elhagyta a pilótafülkét. Lubitz ekkor döntött úgy, hogy magára zárja a biztonsági ajtót, majd megkezdte a viszonylag gyors süllyedést, a vizsgálatok kiderítették, hogy az Airbus percenként 1000 métert vesztett a magasságából. A kapitány megpróbált visszajutni a fülkébe, ezt azonban Lubitz nem hagyta, a fekete doboz hangrögzítője is felvette a dörömbölést, a felvételen az is hallható, amikor a kapitány azt kiabálja: nyissa ki az ajtót.

Tavaly májusban jelentették be, hogy megszűnik a Germanwings márkanév, a légitársaság járatait pedig az Eurowings veszi át, ami szintén a Lufthansa egyik leányvállalata. A légitársaságot 1997-ben alapították. A tavalyi katasztrófáig 62 géppel 80 célállomásra repült.

Orvosi felelősség?

Párizsban a hónap közepén hozták nyilvánosságra a vizsgálati anyag végleges verzióját. A szakértők ajánlásokat fogalmaztak meg a pilóták pszichológiai és pszichiátriai szűrésével kapcsolatban. Szerintük olyan szabályokra van szükség, amelyek lehetővé teszik, hogy bizonyos helyzetben megtörhető legyen az orvosi titoktartás. Ki kell deríteni az olyan eseteket, melyekben a pilóta azért nem mer orvosi segítséget kérni, mert attól tart, hogy elveszíti engedélyét. Az egyik szakértő úgy fogalmazott: több magánorvos is tisztában volt Andreas Lubitz betegségével, az információ azonban nem jutott el a hatóságokhoz és a légitársasághoz sem.

Az ajánlásban szerepel az is, hogy a pilóták nem maradhatnak egyedül a fülkében, ha egyikük kijön, akkor a személyzet valamelyik tagjának be kell mennie. Miközben a katasztrófa után több légitársaság is bevezette ezt a gyakorlatot, a pilóták egy része nem ért vele egyet. A szakértők emellett fontosnak tartják, hogy a pilóták mély pszichológiai vizsgálaton essenek át a kiképzés és időről időre a munkájuk során, a légitársaság pedig szigorúan ellenőrizze a vizsgálatok meglétét.

Perlik a Lufthansa pilótaiskoláját

A több mint 80 családot képviselő német ügyvéd szerint már Andreas Lubitz kiképzése során látni kellett volna, hogy a fiatalember nem alkalmas pilótának. Az ügyvéd ezért beperli a német légitársaság Arizonában működő kiképzőközpontját, ahová a katasztrófát okozó másodpilóta is járt 2010-ben. A jogi képviselő úgy látja, fel kellett volna ismerni a depresszió jeleit, hiszen Lubitz már 2008-ban is volt orvosnál lelki bajaival.