Téved, aki azt hiszi, hogy a kis- és középkategóriás kocsik nem kelendőek, csak a luxusjárgányokra buknak az tolvajok. Szinte mindent visznek, amiből sok fut az utakon. A tulajdonosok pedig keveset tesznek az autólopás ellen. Megmutatjuk, hogyan dolgoznak az autóvadászok.

Hirdetés

Pillanatok alatt szétkapják

Az ellopott járgányok többsége viszonylag gyorsan bontóba kerül, az esetek többségében alkatrész lesz belőlük a feketepiacon. Ezért viszik azokat a kocsikat, melyekből sok fut az utakon. Akkor van esély a megtalálásukra, ha a tolvajok egy darabig megpróbálják pihentetni a lenyúlt járműveket. Korábban az volt a jellemző, hogy a lakótelepek zsúfolt parkolóiban tették le a kocsikat néhány napra vagy néhány hétre. Nem véletlenül vizsgálják gyakran ezeket a helyeket az autóvadászok. Ám egyre inkább előfordul, hogy kertvárosi övezetekben próbálják elrejteni a lopott járműveket – mondta Vezda László, a Nemzetközi Autóvadász Egyesület elnöke.

Kelendő márkák, frekventált helyek

Volkswagen, Toyota, Ford – az egyesület adatai szerint az elmúlt évben ezek voltak a tolvajok által legkeresettebb márkák. De a sorban ott van a Suzuki, a Renault, és az Opel is. A statisztika végén a Fiat, a Mazda és a Mercedes szerepel. A tapasztalatok szerint a XI., a II., a III., és a XIV. kerületben történik a legtöbb autólopás, főként azokon a helyeken, ahol a tulajdonosok reggel leteszik a járműveket, hogy aztán tömegközlekedéssel menjenek tovább. Vezda László hozzátette: a kocsikat általában 10 és 12 óra között viszik el a tolvajok. Ami a kelendő típusokat illeti: az elmúlt évben listavezető volt a Swift, a Focus, a Corolla, a Prius és a Golf.

Többet kellene a biztonságra költeni

A tulajdonosok egy része egyáltalán nem költ a biztonságra, mivel úgy gondolja, hogy tömegautója van, így a lopásnak kicsi az esélye – véli Vezda László, aki szerint a másik réteg nagyjából 20-30 ezer forintot hajlandó áldozni erre, ami szintén nem elég. A szakember azt mondja: 150 ezer forinttól már vannak olyan rendszerek, amelyek hatékonyak lehetnek, és arra ösztönözhetik a tolvajokat, hogy másik verda után nézzenek.

Az Örömódának örülnek az autóvadászok

Rendszámfelismerő kamera a szélvédőn, okostelefon vagy laptop, amin egy speciális alkalmazás fut, online kapcsolat a BM adatbázisával. Ezek segítségével dolgoznak az autóvadászok, akik egy-egy hosszabb műszakban akár több ezer járművet is leellenőriznek az utcákon, a lakótelepi parkolókban. A rendszer azonnal riaszt, ha valami nem stimmel az adott járgánnyal: például, ha lejárt a műszakija, ha körözik, vagy ha a tulajt körözik. A vadászok az Örömóda első taktusaitól boldogok igazán, ugyanis ez csendül fel, ha a rendszer feltételezhetően lopott kocsit észlelt.

 

Korábban szinte minden tulajdonosnak örömet lehetett szerezni a hírrel, hogy megvan az autója, és a jármű nem alkatrészként végezte. Ez ma már egyre ritkább – magyarázza csalódottan Vezda László, aki szerint sokan teljesen természetesnek veszik, hogy a vadászok megtalálják a járművet.

A NAKE elnöke már régóta nem számolja, hány kocsira sikerült rábukkannia. Minden találat nagy siker. Hozzátette: az utóbbi időben egyre több jelzés és segítség érkezik a civilektől is, akik követik az autóvadászok honlapját és Facebook oldalát, vagy letöltötték az autóvadász mobiltelefonos alkalmazást.

Csökken a gépjárműlopások száma az autovadasz.eu weboldal bejelentései alapján, a 2015-ös év autólopási statisztikái szerint. Korábban az oldal ismertségével arányosan nőtt a bejelentések száma: 2014-ben 1024, 2015-ben viszont csak 520 bejelentés érkezett. Továbbra is Budapestről érkezik az autólopási bejelentések majdnem kilencven százaléka.