A ferihegyi Aeroparkban a helyük a repülés szerelmeseinek a Múzeumok éjszakáján. A repülőtéri skanzen egész este nyitva tart, a kiállított gépek fedélzetén legendás MALÉV-pilóták beszélgetnek a látogatókkal, mesélnek a repülés világáról, és többször felszáll az 1949-ben épült LI-2-es.

Időutazás oldtimer repülőgéppel

Tavaly is tömegek voltak kíváncsiak az Aeropark programjaira a Múzeumok éjszakáján, az interaktív kiállítóhely idén még nagyobb dobásra készül. Budaörsről átrepül Ferihegy 1-re a világ egyetlen felújított, működőképes LI-2-ese, hogy sétarepülésre vigye a látogatókat. Az utasokat pedig egy farmotoros retro Ikarus busz szállítja majd a géphez. A járművet az idén sikerült felújítani, az Ikarus 55 a 60-as években egy ideig a repülőtéren is használatban volt. Igazi nosztalgiahangulat jellemzi majd a programot – mondta Somogyi-Tóth Gábor, az Aeropark ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: a LI-2-es háromszor fog a levegőbe emelkedni, tesz egy kört a város felett, de bőven hagynak időt az utasoknak arra, hogy az 1-es terminál előtt fotókat készítsenek.

Sztorizó kapitányok

A Múzeumok éjszakáján minden kiállított repülőgép és földi kiszolgáló jármű látogatható lesz az Aeroparkban, a fedélzeten pedig egykori MALÉV-pilóták mutatják be az éjszakai pilótafülkét, mesélnek a repülés világáról és a légiközlekedés kulisszatitkairól. Emellett pódiumbeszélgetéseket tartanak a magyar légiközlekedés izgalmas korszakairól, emblematikus figuráiról, különleges típusairól. Lesz mentő-, tűzszerészeti, katasztrófavédelmi bemutató, repülőgép-szimulátor és autózás oldtimer repülőtéri járművekkel.

Régóta szerettünk volna teljes nosztalgia-élményt kínálni a repülés és a repülőtér szerelmeseinek, az idei Múzeumok éjszakájára végre minden összejött és egymás mellett láthatják és ki is próbálhatják az érdeklődők mind az Ikarusz 55-öst, mind a LI-2-est – közölte Somogyi-Tóth Gábor, az Aeropark igazgatója, aki kiemelte: nem maradnak el a repülőtér-látogatások sem, a gyerekek pedig légiutas-kísérő tanfolyamon vehetnek részt.

A LI-2-es a világ egyik legjobban sikerült konstrukciójú gépéből összesen közel 20 000 darab épült, a Goldtimer Alapítvány HA-LIX lajstromjelű gépe először a Magyar Néphadsereg színeiben repült, majd 1958 és 1964 között a Malévhoz került, ahonnan a belföldi repülések megszűnése után ismét a honvédségnek adták, végül 1974-ben Szolnokról vonult múzeumi pihenőre.

A gépet repülésrajongók több ezer munkaórában állították helyre 2001-ben és 2002-ben kapta meg a légialkalmassági engedélyét.