Négycsíkos vállap, fehér ing, kék nyakkendő. A MALÉV pilótái sztoriztak egész este az Aeroparkban kiállított gépek pilótafülkéiben. Háromszor áthúzott a park felett a legendás LI-2-es, ami sétarepülésre vitte az utasokat és folyamatosan járt a frissen felújított Ikarus 55-ös.

Mesélő kapitányok

Akárcsak tavaly, idén is a MALÉV egykori pilótái töltötték meg élettel az Aeropark gépeinek pilótafülkéit, akik karrierjükről, a repülés kulisszatitkairól, és az egykori légitársaságról meséltek a látogatóknak. A TU-134-esen Leposa Attila teljesített szolgálatot, akiknek életében meghatározó típus volt a 34-es, közel 7000 órát repült rajta. 1995-ben, amikor típust a MALÉV kivonta a forgalomból, az utolsó gépet ő vitte vissza Minszkbe. A sors fintora, hogy jó 15 évvel később, miután leállt a nemzeti légitársaság, ismét hasonló feladat jutott neki: a cég utolsó gépét, az egyik Dasht is ő repülte ki a lízingcéghez. Azon a járaton lánya, Edina ült a jobboldali ülésben. Leposa Attila azt mondta: meglepte, hogy milyen sokan érdeklődnek az aviatika iránt. Háy György kapitány, aki ma már balesetvizsgálóként dolgozik, arról mesélt, hogyan zajlik egy-egy baleset, katasztrófa okainak kiderítése.

Szirénáztak, oltottak, mentettek

A futómű meghibásodása miatt kényszerleszállást hajt végre egy járat. Az orrfutó felforrósodik és gurulás közben kigyullad. A fedélzeten súlyos sérülést szenved egy utas és egy utaskísérő – ilyen helyzetet szimuláltak a mentők és a tűzoltók a TU-154-esnél. A reptéri tűzoltók azt mutatták meg, hogyan zajlik az oltás, és milyen speciális eszközzel hozzák le a fedélzetről a sérülteket pillanatok alatt. Jambrik Rudolf ezredes elmondta: a riasztás után egy perccel a mentőjárműveknek el kell hagyniuk a laktanyát, és maximum másfél perc alatt kell a megadott pontra érkezniük, hogy megkezdjék a beavatkozást és az oltóanyag kijuttatását. A tűzoltók és a mentők mellett bemutatóztak a tűzszerészek, érkeztek robbanószert kereső kutyák, a gépek fedélzetén folyamatosan zajlott az utaskísérő-tanfolyam, és megállás nélkül működtek a szimulátorok.

Nosztalgia a köbön

Az idei év nagy dobása volt, hogy átrepült Ferihegy 1-re a Goldtimer Alapítvány LI-2-ese, ami több körben sétarepülésre vitte a látogatókat Budapest felett. Ebből a típusból már csak ez az egy repül a világon. Az Alapítvány a 90-es évek végén újította fel az évtizedek óta a földön pihenő gépet, 40 millió forintot költöttek rá, és 40 ezer munkaórát öltek bele. Azóta szinte folyamatosan járja Európát – mondta Hajdú Károly, a Goldtimer egyik alapítója.

A géphez a frissen felújított, MALÉV-festésű Ikarus 55-ös vitte az utasokat az Aeroparkból, ez a jármű volt a látogatók egyik legkedveltebb fotótémája. Somogyi-Tóth Gábor, a park ügyvezetője kiemelte: az LKK továbbra is fontos feladatának tartja, hogy a repülőgépek mellett az elmúlt évtizedek meghatározó földi kiszolgáló járműveit is megőrizzék, bemutassák az Aeroparkban.

Kattints a galériára!