A repülőtéren barangolni vagány dolog. Rengetegen kíváncsiak a városméretű létesítmény működésére és kulisszatitkaira. A Légiközlekedési Kulturális Központ munkatársai pedig mindent megmutatnak a reptérlátogatás során, időnként igazán retro buszokkal viszik az utasokat a kiszolgálás alatt lévő gépek közé.

Tudtad, hogy a DHL cargo gépe naponta hoz friss eukaliptusz levelet a Fővárosi Állatkert koaláinak? Vagy azt, hogy a repülőtéren évtizedeken át működött kertészet, ahonnan a VIP várókba, a közösségi terekbe és a vezetői irodákba kerültek friss vágott virágok. Kevesen tudják, hogy a 2-es pálya szomszédságában nagyon sokáig létezett egy állatkert, de az sem köztudott, hogy a légikikötőben nem egy, hanem három tűzoltóbázison állnak készenlétben a lánglovagok. Ezekről a helyekről mind szó esik a reptérlátogatásokon, amiket a Légiközlekedési Kulturális Központ szervez évek óta.

Ha épp van rá lehetőség, akkor a torony felkapcsolja a pályafényeket, a tűzoltók pedig megmutatják azokat a spéci járgányokat, amikkel vészhelyzetben kevesebb, mint 1 perc alatt el kell hagyniuk a laktanyát. A túrán szó esik a repülés kulisszatitkairól, az irányítók feladatairól, a legmodernebb gépek működéséről, vagy az áruszállítás menetrendjéről. Szóval eléggé komplex és izgalmas programról van szó, ami kb. három órás buszozást jelent a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Fontos: a látogatók ugyanolyan biztonsági ellenőrzésen esnek át, mint azok, akik repülni indulnak!

A túrákon a repülőtér szinte minden szegletét megmutatják. A buszokkal begurulnak a terminálok elé, a nem sokkal korábban érkezett repülőgépek közé, hogy megmutassák, mi történik abban a szűk félórában, amíg a személyzet és a földi szolgálatok megfordítanak egy fapados járatot. Kiviszik a csoportot az éppen használatban lévő futópálya végére, ahol már nagyon kis magasságon húznak el a fejünk felett a gépek. A látogatók egy része még a nyakát is behúzza, főleg amikor egy óriás érkezik, akár az Emirates Boeing 777-ese vagy a CargoLux Jumboja.

Hirdetés

Az élményt fokozza, hogy a túrákat általában olyan felújított, klimatizált Ikarus buszokkal teljesítik, amilyeneket egykor a MALÉV is használt. Az elmúlt hónapokban pedig már többször feltűnt a ferihegyi betonon az a faros Ikarus 55-ös, amit a BKV szakemberei rekonstruáltak régi fotók és tervek alapján. Az igencsak formás járgány a fotósok nagy kedvence volt a Múzeumok Éjszakáján. Június végén ez a busz vitte az utasokat az Aeroparkból Ferihegy 1-re, ahonnan a Goldtimer Alapítvány történelmi LI-2-ese indult sétarepülésekre. Ezek az Ikarusok a 60-as évek végén, a 70-es évek elején gurultak az utakon.

Az elmúlt hétvégén is több csoportot szállított reptérlátogatásra a faros, ami a tervek szerint a jövőben még gyakrabban lesz látható a repülőtér környékén – mondta Somogyi-Tóth Gábor, az LKK ügyvezetője. Az Aeropark és a BKV ugyanis szoros kapcsolatot ápol a repülőtérhez köthető olditmer és retro autóbuszok kapcsán. Az ügyvezető hozzátette: az elkövetkező hónapokban többször szeretnének történelmi programokat hirdetni, amikor ismét visszatérne az 1950-es években épült 1-es terminálra a világ egyetlen működőképes LI-2-ese, amihez a régi buszokkal vinnék az utasokat sétarepülésre.