Jelentős fejlesztések zajlottak az elmúlt hetekben egy német kisváros vasútállomásán. Megemelték a peronokat, hogy könnyebb legyen a felszállás a vonatokra, az épületet azonban nem vették észre a kivitelezők. A vasútállomás épületének összes kijárata használhatatlanná vált.

Hirdetés

Nyílik az ablak, valaki átemeli a bőröndjét, aztán megkapaszkodik az ablakkeretben, magasra lép, és kimászik a peronra, hogy kényelmesen felszálljon az első vágányon álló vonatra. Ilyen furcsaságok fogadják az utazót a németországi Bad Bentheimben, amióta elkészült a vasútállomás fejlesztése. A vasúttársaság közel 40 centivel emelte meg a peronokat, hogy biztonságosabb és könnyebb legyen a felszállás a szerelvényekre. Ez rendben is van, a probléma abból fakad, hogy a magasított peron eltorlaszolja a kijáratokat. Nem egyet, nem kettőt, mindegyiket. Az ajtók csak résnyire nyílnak. Az élelmes utasok ezen nem akadnak fenn, a váróterem ablakaihoz egy-egy széket húztak, azokra fellépve másznak ki a vadonatúj peronra. Aki a rövidített útvonallal nincs kibékülve, kénytelen elöl kimenni és megkerülni a felvételi épületet.

A mérnöki precizitásáról híres Németországban sokan csak mosolyognak a félresikerült fejlesztésen, így van ezzel a helyi vasúttársaság egyik vezetője is, aki vigyorogva magyarázta a kialakult helyzetet és az átmeneti megoldást az NDR televízió egyik adásában. A probléma abból fakad, hogy a peron megemelését a Deutsche Bahn végezte, míg az épület a helyi vasúttársaságé, így a szálak valahogyan nem értek össze a munka előkészítése, tervezése és kivitelezése során. Nem idegeskedett túl sokat Bad Bentheim polgármestere sem, aki azt nyilatkozta, egyelőre nem tudnak semmit sem csinálni. Állítólag jó ideig marad a mászás, ugyanis az állomásépület felújításához szükséges pénz még nem áll rendelkezésre.