Az utóbbi két évben tavasztól őszig a Parlament előtt állomásozott a Lajta, ami múzeumhajóként fogadta a látogatókat. A szezon végével az elmúlt napokban Szentendrére vontatták. Itt még egy hónapig látogatható a régi MAHART kikötőben, ahol egy I. világháborúról szóló kiállítás is nyílt.

Hirdetés

Már a kialakítása is különleges: az alacsony hajótest ívelt, elől-hátul lejt, középen egy hatalmas, forgatható lövegtorony áll. 1871-ben bocsátották vízre. Az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legkorszerűbb hadihajója volt. A Lajta 46 évig szolgált a monarchia flottájában, komoly szerepet játszott az I. világháború idején. Egyik fontos bevetése 1878-ban volt, amikor Bosznia elfoglalása zajlott, a világégés idején pedig a belgrádi és az al-dunai harcokban is bevetették, majd 1918-ban leszerelték.

Valamivel később ismét katonai feladatokat kapott, a Tanácsköztársaság idején az Esztergom környéki harcokban teljesített szolgálatot. 1919-ben az antikommunista lázadás egyik főszereplője lett testvérhajójával, a Marossal együtt. 1921-ben a háború győztes hatalmai úgy határoztak, hogy a Lajta katonai célokra a továbbiakban nem használható, a hajót fegyvereitől megfosztották, a testet pedig árverésre bocsátották. A jármű ezt követően sem pihent, évtizedeken át kavicskotró és munkahajóként dolgozott a Dunán. A rendszerváltás után lelkes hajómentők bukkantak rá. Sikerült védetté nyilváníttatni, aztán megkezdődhetett az átfogó és elhúzódó rekonstrukció.

Az újrakeresztelést 2010-ben tartották. A Lajta négy évvel később foglalhatta el állandó helyét a Parlament előtt, ahol tavasztól őszig folyamatosan fogadja, fogadta a látogatókat. A hadihajó helyiségeit, kabinjait, termeit korhű módon rendezték be. Az állandó kiállításon kiderül, milyen volt a katonák és a matrózok élete a monarchia idején egy ilyen hadihajón. Akkoriban kb. negyvenen teljesítettek szolgálatot a Lajtán – magyarázza Balogh Máté, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum múzeumpedagógiai főelőadója. A hajó legerősebb fegyverei a forgatható lövegtoronyban kaptak helyet, ezek a monarchia legkorszerűbb harcászati eszközei közé tartoztak. Az egész hajótest páncélozott volt. A torony alatt, a hajótestben tárolták a lövedékeket, ahonnan bevetés idején a katonák egy nyíláson adogatták fel társaiknak ezeket, meghatározott koreográfia szerint. Az ívelt hajótest célja pedig az volt, hogy a Lajta ellenálljon a támadásnak, a felület elsiklassa, eltérítse a Lajtára kilőtt lövedékeket – teszi hozzá a történész.

Balogh Máté arról is mesél az Élmény&Világ videóriportjában, hogy miért nevezik monitornak a Lajtát. Kattints! 

A Lajta a Hadtörténeti Intézet és Múzeum legnagyobb kiállítási tárgya. A MAHART Passnave, az Európa Rendezvényhajó és a Zoltán Gőzös Alapítvány közreműködésével november közepéig látható Szentendrén, a régi hajóállomáson, a Czóbel sétányon.

A parton pedig a „Négy év vérben és vasban” című kiállítást lehet megtekinteni, ami az I. világháború történetét mutatja be. November közepén a Lajtát téli kikötőbe vontatják, a tervek szerint jövő év tavaszától ismét elfoglalja helyét a Parlament előtt.