Ha kedvezőek a szélviszonyok, kevesebb, mint egy percet tölt a levegőben a világ legrövidebb menetrendszerinti járata, ami az Orkney-szigetek között szökell egyet. A Skóciához tartozó területen 1967 óta létezik a légi összeköttetés. A helyi légitársaság most köszöntötte egymilliomodik utasát. A világ leghosszabb repülőjárata viszont, több mint 17 órán át van a magasban.

Hirdetés

Ha nem kedvez az időjárás, akár 2 perc is lehet az út

A Skóciához tartozó Orkney-szigetek között működik a világ legrövidebb légi járata, ami a helyiek számára olyan, mint a busz. Iskolások, gyári dolgozók, bankárok, orvosok egyaránt használják. A LoganAir gépei mindössze 2,7 kilométert tesznek meg Westray és Papa Westray között. A menetrend szerint az út 2 percig tart, de ha kedvező szelek fújnak, akkor a repülő csupán 40 másodpercet tölt a levegőben. Az 1967 óta működő légitársaság most köszöntötte egymilliomodik utasát. A bankárként dolgozó Anne Rendallt virággal várták a repülőtéren. A nő eddig tízezerszer váltott jegyet a LoganAir kisgépére. Johnatan Hinles, a cég ügyvezetője a BBC-nek azt nyilatkozta: számukra ez a járat egyfajta ékkő, hiszen a helyieket segíti a napi életvitelük bonyolításában, ugyanakkor az egész világon ismerik ezt az útvonalat. Nézd meg, hogyan szökell a szigetek között a LoganAir járata!

Dubai-Panamaváros: 17 óra 35 perc

Az elmúlt években egymás után dőltek meg a rekordok a leghosszabb repülőjáratok tekintetében. Év elején még az Emirates Dubai-Auckland járata volt az abszolút csúcstartó. Az Új-Zélandra tartó gép közel 17 és fél óra alatt 14 200 kilométert tett meg. Előtte az ausztrál Quantas volt a dobogó legfelső fokán a 13 800 kilométeres Sydney-Dallas útvonallal. Ez a repülőút 17 óra 15 percet vett igénybe. Idén aztán az Emirates elindította az Airbus A380-asait Dubai és Panamaváros között, amit a gépek 17 óra 35 perc alatt tesznek meg.

Októberben az élre tört az Air India is, ami egy meglévő útvonalán változtatott, így került az első helyre. A társaság gépei a San Francisco-Delhi járatot a hónap közepétől nem az Atlanti-óceán, hanem a Csendes-óceán felett teljesítik. A repülők így 15 400 kilométert tesznek meg, 1400 kilométerrel többet, mint a váltás előtt. Noha az útvonal jóval hosszabb lett, mégis a járatok 90-120 perccel rövidebb idő alatt teljesítik a távot, ez pedig a hátszélnek, pontosabban a nagy magasságon süvítő jetstreameknek köszönhető, amik valósággal megtolják a repülőgépet.

Ha a Qatarnak sikerül beindítania két új járatát, akkor újabb rekordok dőlhetnek meg. A légitársaság az új-zélandi Aucklandet, illetve a chilei Santiagot készül összekötni Dohával, a tervek szerint a járatok 18 és fél órát töltenének a levegőben.

Reptéri kulisszák

A világjáró kalandjai