Hogyan készülj fel egy utazásra? Hogyan vágj neki egyedül egy kalandnak? Mikor érdemes a frekventált látnivalókat felkeresni? Hogyan találjunk jó éttermet a világ másik végén? És hogyan nyújtsuk meg az utazás élményét? A világjáró blogger, Travellina minden praktikus információt összegyűjtött az utazásról. Megjelent a Világutazók kézikönyve!

Hirdetés

Hogyan érdemes praktikusan bepakolni az utazáshoz? Erre keresnek rá a legtöbben Kisgyörgy Éva blogján, amelyről különféle pakolós listák is letölthetők. Ennél lényegesen többről szól a most megjelent könyv, ami évek óta íródott, és még a nyomtatás előtti fázisban is alakult. Az utazási beszámolók mellett gyűltek azok az írások, amelyek nem egy adott helyről, a 112 országban szerzett élményekről, hanem sokkal inkább a tapasztalatokról és a felkészülésről szólnak. Eddig azonban ezek nem jelentek meg.

Travellina régóta készült arra, hogy kézen fogja a kissé bátortalan vagy tapasztalatlan utazókat, illetve azokat, akik egyedül nem nagyon mertek belevágni egy kalandba. A Világutazók kézikönyvében végigkíséri őket az utazás minden fázisán. Tippeket ad a célpont kiválasztásához, segít a legolcsóbb repülőjegyek és a legoptimálisabb szállások megtalálásában, aztán abban, hogyan lehet átvészelni egy éjszakát a repülőtéren, megmutatja, hogyan lehet a legpraktikusabb módon összerakni a poggyászt. Összegyűjtötte a tipikus turistacsapdákat is. Mint mondja: rengeteg bosszantó dolog elkerülhető, ha az ember rákészül az utazásra és jól megtervezi a napokat. Egyéni utazóként érdemes egy kicsit a turistacsoportok fejével is gondolkodni. Ha ezt megtesszük, akkor elkerülhető például, hogy bizonyos napszakokban valamelyik híres látványosság előtt órákig hömpölygünk a belépésre váró tömegben, kicsi odafigyeléssel rengeteg időt lehet megtakarítani. Travellina abban is ad tanácsot, hogyan lehet kimaxolni a nyaralást, ne legyen az, hogy az utolsó napokban már azért nem csinálunk semmit, mert úrrá lesz rajtunk a levertség a közelgő visszaút miatt.

Kattints a videóra! Travellina arról is mesélt, hogyan született meg a Világutazók kézikönyve.

Kisgyörgy Éva harminc éve utazik. Az elején rengeteg hibát követett el, mint általában mindenki. A könyvet azért írta, hogy másokat megkíméljen ezektől a hibáktól. Azt mondja: világjárónak lenni egyenlő a folyamatos tanulással. Szíve szerint sokszor odamenne az útitársaihoz a repülőtéren, hogy elmondja nekik, épp mit csinálnak rosszul. Például, amikor egy meleg nyári napon a legtöbben lenge ruhában és papucsban készülnek felszállni a New Yorkba tartó járatra abból kiindulva, hogy az óceán mindkét oldalán forróság van, csak arról feledkeznek meg, hogy a repülőgépen jó eséllyel ezerrel fog menni a klíma. Travellina abban is megpróbál segíteni, hogyan lehet megnyújtani az utazás élményét, hogyan lehet egy vakációt jól lecsengetni, és mit kell tenni azért, hogy évekkel később a legapróbb élmények is eszünkbe jussanak.