Különleges reptérlátogatásra várja december első hétvégéjén a családokat az Aeropark. A gyerekek még a nagyszakállúval is találkozhatnak, miközben a világ legnagyobb kéthajtóműves repülőgének érkezését várják.

Hirdetés

Tavaly is nagy meglepetést okozott a Mikulás, amikor a reptérlátogatás közepén váratlanul megjelent a gyerekeket szállító ferihegyi díjnyertes Ikarus buszon, majd ajándékokat osztogatott. A kiránduláson aztán együtt nézte a családokkal az induló és érkező járatokat. Az Aeropark idén is rendhagyó programokkal készül december harmadikán és negyedikén. Fél 11-kor indul majd a reptérlátogatás, melyen a tervek szerint a Mikulás is tiszteletét teszi. Ahhoz, hogy a nagyszakállú is bejusson a repülőtér szigorúan ellenőrzött részére, természetesen neki is át kell esnie a kötelező biztonsági vizsgálaton – közölték a szervezők. A túravezetők ezúttal is egészen közelről mutatják meg a látogatóknak a világ legnagyobb kéthajtóműves repülőgépének érkezését. Jelenleg a Boeing 777-300-as a repülőtér egyik sztárja, ami naponta közlekedik Budapest és Dubai között. Több mint 300 utas számára van hely a fedélzetén, a rakterében pedig gyakran szállít mintegy 20 tonna árut.

A háromórás túra után a repülésrajongó Mikulás áttelepül az Aeroparkba: a nyáron átadott An-2-esben fogadja majd a gyerekeket egész délután. Az An-2-es korábban az Üllői úton, az egyik gyorsétterem mellett volt látható. A gépet felújították, a MALÉV színeiben született újjá, jelenleg a gyerekek egyik játszóhelye az Aeroparkban. A Légiközlekedési Kulturális Központ a Budapest Airport Zrt. szerződött partnereként az elmúlt két évben gyökeresen megújította a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kulturális, múzeumi és ismeretterjesztő tevékenységét. Idén is több száz túrát indítottak, melyen megmutatták a légikikötő kulisszatitkait, és azt, hogyan működik ez a titokzatos kisváros Budapest határában. A parkban három új kiállított repülőgéppel kiegészülve immár tizenegy történelmi légijármű, számos restaurált földi kiszolgáló eszköz, és repülőgép-szimulátor is várja az érdeklődőket.