Stewardessként első útját 1957-ben teljesítette, azóta megszakítás nélkül dolgozik. Annak idején a Kennedy család több tagjával is repült. A 80 éves Bette Nash a repülés nagyasszonya, az American Airlines utasainak kedvence. Ugyanazzal a lendülettel dolgozik a járatokon, mint pályája kezdetén.

Hirdetés

Baráti ölelés a kedves mosoly mellé a régi ismerősöknek

Bette Nashre sokan minden bizonnyal úgy tekintenek az American Airlines járatain, mint mindenki mosolygós nagyijára. Valószínűleg ez a légitársaság sem írja elő, hogy az utaskísérők ölelgessék a fedélzetre lépő utasokat, Bette azonban gyakran így köszönti a régi ismerősöket, akik már számtalanszor repültek vele, és akikkel rendszeresen találkozik. A 80 éves légi utaskísérő ugyanazzal az energiával dolgozik a levegőben, mint 60 évvel ezelőtt, nem véletlenül lett az American Airlines egyik legismertebb arca, ha úgy tetszik, védjegye. Ha valaki, akkor ő tényleg mindent látott és átélt a polgári repülésben.

Egyszer gondolkodott el a nyugdíjon

A 80 éves utaskísérő nem akar leszállni a repülőgépekről. Bár a technológia fejlődése időnként kihívások elé állítja, de igyekszik megbirkózni a kihívásokkal. Először akkor gondolkodott el azon, hogy nyugdíjba kellene mennie, amikor a cég a fedélzeten használatos kézikönyveket okos eszközökre, tabletekre és iPad-ekre cserélte. A váltás nem okozott Bettenek problémát, ma már képernyőről olvassa a biztonsági bemutató szövegét, nem mintha nem tudná fejből, akár álmából felébresztve.

Megbabonázta a TWA személyzete

Bette Nash tinédzserként döntötte el, hogy utaskísérő lesz. A CNN riportjában azt mesélte: 16 éves volt, amikor az édesanyjával egy zöld bőrkanapén ült a washingtoni Reagan repülőtér várójában, amikor feltűntek a TWA pilótái és stewardessei. A crew átvonult a csarnokon, Bette pedig egyből tudta, hogy közéjük akar tartozni. Ráadásul álmai között szerepelt az utazás.

Az azóta már megszűnt Eastern Airlinesnál kezdett el dolgozni 1957. novemberében. Akkoriban, ha kimentél a repülőtérre, még hatalmas táblákra krétával írták ki a járatok adatait – mesélte több interjúban. Azt is hozzátette: megdöbbentő visszagondolni arra, hogy pályája alatt mennyit változott a repülés világa, hová fejlődött a technika. Bette az elmúlt hat évtized szinte minden jellemző típusán dolgozott, olyan gépeken is, melyekből ma már csak néhány példány van a levegőben.

A 70-es években miniben feszített

Nem egyszer gondoskodott 10 ezer méteres magasságon a Kennedy család tagjairól és más hírességekről. Sokat sztorizgat arról is, mennyit változott a légi divat, mi mindent kellett viselniük munka közben. Éles váltás volt az 50-es, 60-as évek visszafogott, diszkrét egyenruhái után a feszülős mini ruha, a forrónadrág, amihez combig éri csizma tartozott. Többször is azt mesélte: nem volt könnyű ezekben dolgozni, főleg amikor a csomagtartók tartalmát kellett rendezni felszállás előtt.

Boston és Washington között ingázik

Bette Nash megszámolni sem tudja, karrierje során hány repülőtéren, hány városban fordult meg. Az utóbbi években általában az amerikai főváros és Boston között ingázik, a rendszeresen utazók többségét így barátként üdvözli. Úgy véli, a képlet egyszerű: az emberek egy kis szeretetre és odafigyelésre vágynak, és ő ezt próbálja nekik megadni a magasban.