Egyre jobban felpörög a nyári menetrend a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Számtalan új járat indult az elmúlt hetekben, hamarosan sűrít az Air Canada Rouge is, ezzel Torontó még könnyebben elérhető lesz. Összegyűjtöttük, milyen új járatok szállítják a turistákat a nyár folyamán.

Hirdetés

London már minden irányból megközelíthető

A brit főváros a legkedveltebb úti cél évek óta Budapestről, nyári csúcsidőben hetente közel száz járat indul valamelyik repülőtérre London környékén. Május elejétől megjelent a kínálatban a Flybe légitársaság, ami hetente háromszor repüli a Budapest-London Southend útvonalat, méghozzá nálunk eddig viszonylag ritkán látott Embraer E-190-es típussal.

Tavasszal új útvonalakat nyitott a Wizzair

Európa egyik legdinamikusabban fejlődő diszkont légitársasága április óta közvetlen összekötetést biztosít a norvégiai Bergennel, a németországi Hannoverrel és az olaszországi Lamezia Termével. A Wizzair új balkáni útvonalakat is repül ettől a szezontól. Ezekről a desztinációkról korábban itt írtunk. A légitársaság egyébként az elmúlt hónapokban szinte hetente vette újabb és újabb Airbus A321-es gépeit, melyek 230 utas szállítására alkalmasak.

Visszatért az Iberia

A megszokottól két hónappal korábban, április elején landolt az Iberia első Budapest-Madrid járata. Október végéig hetente 3-7 alkalommal közlekednek a spanyol légitársaság gépei a két főváros között. Az Iberia 20 spanyol célállomásra, továbbá Lisszabon, Porto, Johannesburg, Mexikóváros, Buenos Aires és Sao Paulo felé biztosít csatlakozást. Tavaly több mint 600 ezer utas váltott jegyet valamelyik Magyarország és Spanyolország közötti járatra. Az eltérő utascsoportok igényeinek kiszolgálására az Iberia különböző árú jegyeket kínál.

Kijevbe az Ukraine Internationallal

Az ukrán nemzeti légitársaság öt év szünet után indítja újra Budapest-Kijev járatait, melyek a hét minden napján közlekednek majd. A magyar utasok kijevi átszállással továbbrepülhetnek Bangkok, Amman, Teherán, Almati, Asztana, Jereván, vagy akár Vilnius felé.

Még több járat Budapest és Toronto között

Május második felében visszatér az Air Canada Rouge. A cég kezdetben heti három alkalommal indít járatokat a két város között, aztán június közepétől szeptember közepéig a hét hat napján érkezik a piros-fehér festésű Boeing 767-300-as, amin 24 business és 256 turista osztályú ülés áll az utasok rendelkezésére. Az Air Canada Rouge tavasszal azt közölte: a nagy érdeklődésre való tekintettel sűríti járatait Budapest és Toronto között.

Megint jönnek a portugálok is

Július elsejétől visszatér a TAP Portugal, amely a hét minden napján szállítja majd az utasokat Budapest és Lisszabon között. Itt nem szezonális járatról van szó, mint az Iberia esetében, a TAP a téli menetrendben is közlekedteti gépeit, igaz valamivel ritkábban, mint a nyári hónapokban. A TAP tavalyi hirtelen kivonulása sokakat meglepett, a Wizzair viszont hamar rárepült az egyre népszerűbb útvonalra.