Van egy hangulata azoknak a városoknak, ahol a vonatok az utcák felett, a magasban közlekednek. Az egyik legkülönlegesebb megoldás Németországban született a múlt század elején. A wuppertali függővasút azóta is kuriózum és népszerű látványosság, az 50-es években pedig egy egészen fura eset is történt itt.

Hirdetés

Szerelvények a folyó felett

Naponta 80-90 ezer utast szállít a wuppertali függővasút és sok közöttük a turista, aki csak a különleges élmény miatt érkezik a Düssedorf közelében fekvő városba. A 14 kilométer hosszú, masszív lábazaton álló pálya hol a folyó, hol a város utcái felett kanyarog. A függesztett szerelvények több szakaszon 60 km/órás sebességgel viszik az utasokat, a hangulata egy kicsit olyan, mintha repülne az ember.

Ez volt a világ első függővasútja, amely nem csak presztízsberuházás volt. Azért választották ezt a megoldást, mivel a város már az 1800-as évek végén sűrűn beépített volt, ami nehezítette a nyomvonal kialakítását, ráadásul a Wupper is feladta a leckét a mérnököknek.

A cirkuszi elefánt nem élvezte az utazást

1950 nyarán egy porondmester úgy döntött, hogy szokatlan akcióval népszerűsíti a cirkuszát. Tuffy-t, a nőstényelefántot feltuszkolta a függővasút egyik szerelvényére. Nem ez volt az első ilyen akciója, korábban már villamoson is utaztatta az állatot. Tuffy azonban nem bírta a magasságot, és az esemény körüli felhajtást. Nem sokkal azután, hogy a kocsi elhagyta az egyik állomást, az elefánt nekilódult, áttörte a szerelvény falát és a Wupperbe vetette magát. Csodával határos módon semmi baja nem lett, visszavitték a cirkuszba, ahol igazi sztárrá vált. A döbbenettől a fotósok elfelejtették megörökíteni az eseményt, mégis van egy fotó, amelyen a zuhanó elefánt látható. Az akkori fényképészek nem tagadták: montázst készítettek Tuffy akciójáról, ami utána wuppertali képeslapokon is megjelent.

Évtizedeken át tervezték

A wuppertali függővasút 1901-ben kezdte meg a működését, de az ötlet már jó 80 évvel korábban felvetődött. Eredetileg úgy gondolták, hogy lóvontatással közlekednek majd a szerelvények, ez azonban nem valósult meg. A tervezéshez az 1880-as években látott hozzá Carl Eugen Langen, aki az építést is felügyelte. A még félig kész vonalat 1900-ban II. Vilmos császár avatta fel, a pálya kialakítása három év múlva fejeződött be.

Romantika a köbön

A szerelvények kb. 30 perc alatt teszik meg a két végállomás közötti távolságot, mintegy 10 kilométeres szakaszon a folyó felett, a fák lombkorona szintjén haladnak a kocsik. Olyan látványosságról van szó, ami nem csak a technológia szerelmeseit ejti rabul. A wuppertali Öreg Hölgy több filmben és regényben is szerepel. Noha a technológia – a szakemberek szerint – egyértelműen bebizonyította, hogy van létjogosultsága, mégsem terjedt el szélesebb körben.

Egyszer volt súlyos katasztrófa A függővasút 116 éves történetében egyetlen súlyos baleset történt: a nagy korszerűsítés során 1999-ben kisiklott az egyik szerelvény, mert a pályán felejtettek egy eszközt. A kocsik a folyóba zuhantak, öt utas vesztette életét. 2013-ban pedig azért szünetelt egy rövid ideig a közlekedés, mert egy szakaszon leszakadt az áramvezető sín. Ekkor az egyik vonat a folyó felett rekedt, a tűzoltók speciális daruval mentették ki az utasokat.