Hirdetés

Visszatért Németországba és a szabadság egyik szimbóluma lesz a Landshut nevű repülőgép, amelyet 40 évvel ezelőtt térítettek el palesztin terroristák. A Lufthansa járat Frankfurtba tartott, amikor a Földközi-tenger felett elrabolták. A gép napokkal később Szomáliában, Mogadishuban kötött ki. Az egész világ figyelte az öt napig tartó túszdrámát, amíg a kommandósoknak végül sikerült kiszabadítaniuk a 90 utast. A Landshut fedélzete hamarosan egy megrázó kiállításnak ad majd otthont.

Feltépte a sebeket a Landshut visszatérése

Néhány nappal ezelőtt érkezett meg Németországba egy brazil repülőgéptemetőből a Landshut nevű Boeing 737-es, ami annak idején a Lufthansa flottájában szolgált. Egy orosz teherszállító repülőgép fedélzetén hozták vissza Európába az évek óta kiszuperált utasszállító darabjait. Friedrichshafenben, a Dornier Múzeumban fogják kiállítani. A Landshut visszatérésekor ott voltak az 1977-es túszdráma túlélői is, akik felidézték az öt rettenetes napot.

Ott volt Jürgen Vietor, a 181-es járat első tisztje, aki arról beszélt, hogyan indult meg a túszok kiszabadítása Mogadishuban. Mint mesélte: perceken át lövések dördültek, majd valaki kiabálva elkezdte kiterelni az utasokat. Jól emlékszik arra, hogy melyik terroristával hol végeztek a kommandósok. Mahmudot, a géprablók vezetőjét a kabin első részében lőtték agyon.

Gabriele von Lutzau a 181-es járat egyik fiatal utaskísérője volt, aki a Boeing 737-es egyik vészkijáratán át hagyta el a fedélzetet, amikor megindult az evakuálás. Úgy fogalmazott: szerencsések, hogy jól végződött a repülő megrohamozása és hogy élve kijutottak. Emlékszik arra a pillanatra, amikor lecsúszott a szárnyon és visszakapta a szabadságát. Neki is fontos volt, hogy a híressé vált, a poklok poklát megjárt repülőgép visszakerüljön Németországba. Gabrielet úgy is emlegették, mint „Mogadishu Angyalát”, hiszen többször szembeszállt a géprablókkal az utasok biztonsága érdekében.

Nem lett kólás doboz a Landshutból

A Landshut nevű repülőgép még 1985-ig szolgált a Lufthansa flottájában, aztán egy brazil légitársaság vásárolta meg. Jóval később leselejtezték és egészen a mostani nyárig egy repülőgtemetőben állt a dzsungel közepén. Németország régóta tervezte a legendás 737-es hazahozatalát. Ezt mostanra sikerült megszervezni. Azt tervezik, hogy a Landshut fedélzetét felújítják és a kabinban egy kiállítást rendeznek be, mely a gép történetét és a mentőakció menetét mutatja be.

Amikor a Landshut megérkezett Friedrichshafenbe, a 181-es járat egykori első tisztje úgy fogalmazott: 40 évvel az események után ha valaki azt hallja, hogy Landshut és Mogadishu, azonnal tudja, miről van szó. „Ez a gép egy kortárs szemtanú, muszáj volt megmenteni, mielőtt kólás dobozt csináltak volna belőle” – tette hozzá.

Palmatól Mogadishuig: a Landshut útja

A Lufthansa gép Palma de Mallorcaról tartott Frankfurtba, amikor a terroristák átvették felette az uralmat. A fedélzeten 86 utas és 5 fős személyzet tartózkodott. A 737-es először Rómában szállt le, ahol feltankolták, majd a géprablók utasítására dél-kelet felé vette az irányt és Larnacában landolt. Ekkor indult a nyomába egy német kommandóalakulat, azonban mire az egységek megérkeztek Ciprusra, a 181-es járat már a Közel-Kelet felé tartott.

A terroristák azt akarták, hogy a gép Bejrútban, Damaszkuszban, Bagdadban vagy Kuvaitban szálljon le, de sehol sem kapott erre engedélyt a hatóságoktól és az irányítástól, végül a következő állomás Bahrein lett. Onnan pedig Dubaiba repült át. Közben egyre több részlet derült ki az elkövetők kilétéről: a palesztin terroristák – két férfi és két nő – akciójukkal a Hans-Martin Schleyer német bankár elrablását végrehajtó németországi terroristacsoporttal, a Vörös Hadsereg Frakcióval működtek együtt. Ebben sokat segített a járat kapitánya, aki többször megpróbált a rádióforgalmazásban rejtett üzenetet eljuttatni a hatóságokhoz. Nem sokkal később az eltérítők azt követelték, hogy bocsássák szabadon korábban letartóztatott tizenegy német és két török társukat.

Amíg a gép a forróságban a betonon állomásozott a közel-keleti repülőtereken, a háttérben már javában zajlott a mentőakció előkészítése. A Lufthansa-járat Dubaiból Adenbe indult tovább, ahol az események drámai fordulatot vettek. Adenben a gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania, mivel fogytán volt az üzemanyag. A járat nem kapott leszállási engedélyt, a hadsereg pedig teherautókkal blokkolta a futópályát, ráadásul az időjárás sem volt kedvező. Ennek ellenére a személyzet úgy döntött: leteszik a gépet. A pálya mellett, a homokos biztonsági sávban landoltak. A Landshuton kisebb sérülések keletkeztek.

Néhány órával később, amikor a terroristák tovább akartak indulni, Jürgen Schumann kapitány addig nem volt hajlandó felszállni, amíg saját maga nem ellenőrizte kívülről a hajtóművek és a futóművek állapotát. Erre engedélyt kapott. A pilóta az alkalmat igyekezett kihasználni és információkhoz juttatni a hatóságokat. Mivel késve tért vissza a fedélzetre, az egyre fáradó eltérítők ezt megtorolták és agyonlőtték. A járatot az első tiszt vitte tovább Szomáliába, Mogadishuba.

A németek folyamatosan tárgyaltak a géprablókkal, végül a válságstáb úgy határozott, nem várhatnak tovább a túszok kimentésével. A speciális alakulat végül október 17-én éjjel egy jól előkészített akció során megrohamozta a gépet és kihozta az utasokat.