Elkészült a portugál főváros új turisztikai attrakciója. A Pilar 7 Experience egy egészen új perspektívából mutatja meg Lisszabont. Az Április 25-e híd kilátója már fogadja a látogatókat, ráadásul több, mint egy kilátó, mert a híd kulisszatitkait is megmutatják itt.

Hirdetés

Lisszabon eddig is egészen jól állt magaslati pontokkal, kilátókkal. Mindenki nagy kedvence a Santa Justa lift a belvárosban, kihagyhatatlan a Szent György vár bástyája és a bakancslisták kötelező eleme általában az Eudardo VII. park a hatalmas portugál lobogóval, a Tajo partján álló Felfedezők emlékműve, valamint a túlparton magasodó Krisztus király szobor. Most a város jelképének számító híd kapott egy igencsak exkluzív kilátót.

Az első napokban főleg helyiek rohamozták meg a főváros látványosságát. Természetesen a videóbloggerek sem maradtak ki a sorból, számtalan beszámolót töltöttek fel a Youtube-ra a Pilar 7 Expreienceről. Az egyik pilonban a hatalmas szürke betonfalakra folyamatosan archív felvételeket vetítenek a híd építéséről. A látogató bepillanthat arra a részre, ahonnan a szerkezetet tartó vastag acélsodronyok indulnak ki. Az egyik, kék fényben, félhomályban úszó teremben pedig látványos modelleket állítottak ki, amelyek a hídépítés egyes fázisait mutatják be.

A 72 méter magas üvegfalú és üvegpadlójú kilátóba pedig egy lift viszi fel a turistákat, akik mostantól egy egészen új perspektívából láthatják Lisszabont, elsősorban a Belém negyedet, a torkolatot, az óceánpartot, valamint a Krisztus király szobrot. Az üvegkilátó és a hozzátartozó komplexum 5,3 millió euróból épült meg, a beruházást részben a lisszaboni turistaadóból fedezték.

Az európai Golden Gate

A hidat 1962-ben kezdték építeni és 1966-ban adták át a forgalomnak. A hivatalos neve eredetileg Salazar híd volt, ám később ezt megváltoztatták az 1974. április 25-i szegfűs forradalom tiszteletére. Ez a forradalom egy békés hatalomátvétel volt, ami a négy évtizedes diktatúrának vetett véget. A forradalom pedig onnan kapta a nevét, hogy a katonák fegyvereikre vörös szegfűt tűztek.

Noha a híd több, mint 2 km hosszú, a dobogós helyezéstől igencsak elmarad, a 21. helyen szerepel a legnagyobb függőhidak rangsorában. A hídpálya felső szintjén az autók, az alsón a vonatok közlekednek 70 méteres magasságban. Nem lehet nem észrevenni, hogy a mintát a San Francisco-i Golden Gate adta a tervezés során.

Történelmi lift a belvárosban

A portugál főváros egyik leghíresebb kilátója a Santa Justa lift, ami a belvárosban magasodik a szűk sétálóutcák fölé és a Carmo teret köti össze a Baixa negyeddel. 1901-ben készült el, akkor még gőzgép mozgatta a liftet. A meredek domboldalak és jelentős szintkülönbségek miatt eredetileg azt tervezték, hogy több hasonló lift is épül a centrumban, végül csak a Santa Justa valósult meg. A 45 méter magasan lévő kilátó a turisták nagy kedvence, napközben hosszú sorok kígyóznak a bejáratnál, érdemes kevésbé frekventált időben felkeresni. Korábban itt írtunk arról, hogy több portugál városban „történelmi közlekedési eszközökkel” küzdik le a szintkülönbséget.

Besöpörték a portugálok a rangos turisztikai díjakat

Portugália egyre népszerűbb úti cél Európában. Szentpéterváron, a Néprajzi Múzeumban a nem régiben tartották a World Travel Awards idei díjátadó ünnepségét, ahol a mediterrán ország nyerte el a legjobb desztináció címet, de a portugál turisztikai hivatal is a legjobb minősítést kapta. Tavaly már a hatodik egymást követő évben döntött újabb rekordot a Portugáliába érkezők turisták száma: először lépte át a 10 milliós küszöböt: az odalátogatók száma 13 százalékkal nőtt 2015-höz képest.

Az idegenforgalmi bevételek adják Portugália GDP-jének mintegy 10 százalékát, és a foglalkoztatás szempontjából is fontos ágazat. A külföldiek közül a legtöbben Nagy-Britanniából érkeztek, őket a németek és a spanyolok követték, de egyre népszerűbb Lisszabon és Porto a magyarok körében is. Az elmúlt két évben 100 új hotel épült, a jövőben további 50 nyitását tervezik.