A Marosvásárhelyről tavaly Kolozsvárra költöztetett járatainak csak egy részét indítja újra  Marosvásárhelyről a repülőtér futópályájának felújítása után a Wizz Air. A frankfurti, madridi, párizsi és római járatai ezentúl is Kolozsvárról szállnak fel.

Hirdetés

Kevesebb járat Marosvásárhelyről

Jövő májustól szeptemberig tart a részleges visszatérés a marosvásárhelyi Transilvania repülőtérre. Májustól heti két alkalommal Dortmundba, júniustól heti négy alkalommal London-Lutonba és heti két alkalommal München-Memmingenbe, szeptembertől pedig heti két alkalommal Budapestre indulnak majd Wizz Air járatok Marosvásárhelyről.

Bázisnyitás Nagyszebenben

A társaság azt is közölte, hogy a korábban Marosvásárhelyről működtetett frankfurti, madridi, párizsi és római járatait ezután is Kolozsvárról indítja. A korábban Marosvásárhelyen állomásoztatott repülőgépét Nagyszebenbe költözteti, ahonnan öt új célállomásra heti 21 járatot indít a cég. A Wizz Air közölte: folyamatosan figyelik az utazók igényét, ez alapján próbálják optimalizálni szolgáltatásaikat.

Halaszthatatlan volt a pálya felújítása

Peti András, a Marosvásárhelyi Transilvania repülőtér igazgatója úgy fogalmazott: az ütemterv szerint 2018. január 21-re fejeződik be a futópálya teljes újraépítése, és reményei szerint ezt a határidőt az időjárási viszonyok miatt sem kell eltolni. Hozzátette: sajnálják, hogy a Wizz Air nem tér vissza a többi járatával, de más társaságokkal is tárgyalnak marosvásárhelyi járatok indításáról.

A Wizz Air 2016 november közepén jelentette be, hogy a pálya állapota miatt Kolozsvárra költözteti marosvásárhelyi járatait. Mivel a Wizz Air volt az egyedüli társaság, amely menetrend szerinti járatokat működtetett Marosvásárhelyről, a repülőtér forgalma a döntés következtében jelentősen csökkent. A Maros megyei önkormányzat 2017 szeptemberében írta alá a szerződést a versenytárgyaláson kiválasztott konzorciummal, melynek jövő év elejéig kell felújítania a futópályát, a gurulóutakat és az állóhelyeket. (via MTI)