70 sziget, amelyből mindössze 20 lakott. Skócia északi részén találhatók az Orkney-szigetek, az Északi-tenger és az Atlanti-óceán határán. A zöld legelőket és mezőgazdasági területeket óriási sziklák, és különleges, évezredes építmények szabdalják. Itt játszódik a Frankenstein, avagy a modern Prometheusz, valamint a Mindörökké Norma című regény. Nemcsak ezeknek, hanem a szigeteken forgatott filmeknek köszönhetően is egyre több turista keresi fel Orkney-t, amely arról is nevezetes, hogy két itteni sziget között működik a világ legrövidebb menetrend szerinti légi járata.

A pilóta tartja a biztonsági bemutatót

A Logan Air pilótája minden alkalommal felkészíti az utasokat a felszállás előtt arra, hogy a repült idejük körülbelül 1 perc 20 másodperc lesz. Mielőtt túlságosan meglepődnének. A távolság nem nagy a két sziget között. Westray és Papa Westray repülőtere kevesebb, mint 2 kilométerre van egymástól. Menetrend szerinti repülőjáratok kötik össze a két Westrayt, az itt lakók úgy használják a gépeket, mint másutt az autóbuszt. De van, amikor még rövidebb a menetidő: arra is volt példa, hogy a fel- és a leszállás között mindössze 45 másodperc telt el az erősebb hátszél miatt.

A pilóták imádják ezt a munkát

Collin MacAlister a légitársaság egyik főpilótája azt nyilatkozta: gépeik 8 utast tudnak szállítani. A rövid repülés során alig 100 méteres magasságig emelkednek, aztán egyből kezdik is a süllyedést. Collin rajong ezért a munkáért, hiszen jócskán eltér a közforgalmi pilóták megszokott feladataitól.

A cég másik pilótája úgy fogalmazott: az elmúlt évek alatt 4-5 ezerszer tette meg a távot Westray és Papa Westray között. Szerinte mindig különleges hangulata van itt a repülésnek, hiszen egy kicsi, de annál lelkesebb csapat üzemelteti az aprócska repülőtereket, amelyekhez mindössze két, néhány négyzetméteres házikó tartozik.

Régóta ismerik a törzsutasokat

Az egyik törzsutas a Mainland-en él, de gyakran utazik a kisebb szigetekre is, ahol zenét tanít a gyerekeknek. Azt mondja: kb. három hetente száll fel a világ legrövidebb menetrend szerinti járatára. De nem ő a Logan Air rekordere. A társaság néhány hónappal ezelőtt köszöntötte egymilliomodik utasát, aki 10 ezerszer tette meg a távot. A bankárként dolgozó Anne Rendallt akkor virággal várták a repülőtéren.

Johnatan Hinles, a cég ügyvezetője a BBC-nek azt nyilatkozta: számukra ez a járat egyfajta ékkő, hiszen a helyieket segíti a napi életvitelük bonyolításában, ugyanakkor az egész világon ismerik ezt az útvonalat.

Íme a “terminál”! 

Mindkét reptéren van egy-egy irányító, akik egyébként sok minden másért is felelnek. 2-2 tűzoltó is dolgozik, akik felügyelik a fel- és leszállásokat. Tavaly volt 50 éve, hogy létrejött a légihíd a két sziget között és menetrend szerinti járatok üzemelnek.

De miért éri meg fenntartani ezt a járatot a Logan Airnek? A válasz egyszerű: Papa Westraynek mindössze száz lakója van. És egyáltalán nem érné meg 2 kilométer hosszú hidat építeni a tengeri szorosban. Kompok is közlekednek a két sziget között, de a helyiek inkább a repülést részesítik előnyben, hiszen az ingázók ezzel sok időt tudnak megtakarítani.

Az Orkney-szigetek azonban nem csak erről nevezetes, sőt, ha visszaforgatjuk az idő kerekét, akkor kiderül, hogy ez csak egy egészen apró dolog a látványosságok sorában.

A varázslatos északi szigetvilág

Orkney valaha az innováció központja volt

A fő szigeten, Mainlanden található a „Neolitikus Orkney Szíve”, amely része a Világörökségnek. Ez egy csoport neolitikus emlékműből áll, köztük egy hatalmas sírkamrából (Maes Howe), két kőkörből. Az újkőkor emberei voltak az első földművelők Nagy-Britanniában, és körülbelül 6000 évvel ezelőtt érkeztek a szigetekre.

Földművelésbe fogtak, hatalmas kőköröket hoztak létre, és kamrás sírokat alkottak – így jött létre a térség legismertebb történelmi épületegyüttese – mondta korábban a Colin Richards, a manchesteri egyetem régésze, aki szerint a fennmaradt emlékeket Stoneheng-dzsel lehet és kell egy lapon említeni. Az ásatásokat évek óta vezető szakember szerint: ugyan Londont tekintik a szigetország kulturális központjának, de 5000 évvel ezelőtt az Orkney-szigetek volt az innováció központja Nagy-Britanniában – írta a Múlt-kor.hu. Különleges kerámiákat gyártottak errefelé, itt zajlottak az első földmunkák és innen terjedtek át az új ötletek a sziget többi részére.

Özönlenek a turisták

Az Orkney-szigetek fővárosa Kirkwall. A közel 70 szigetből álló területnek alig 20 ezer lakója van, a központi településen is mindössze 8 ezren élnek. Orkney egyre népszerűbb a turisták körében, az utóbbi években akkora dömping volt, hogy a helyiek alig tudták kezelni a tömegeket.

A legnagyobb kikötő vezetője arról beszélt az egyik skót televízió riportjában, hogy a turisták valósággal megrohamozzák a történelmi emlékhelyeket. Orkneyra nem ritkán érkeznek hatalmas szállodahajók, amelyek 2-3000 vendéget is szállíthatnak. Az adatok szerint míg 2012-ben 40 ezer turistát fogadott a terület, a vendégek száma 2017-ben már meghaladta a 140 ezret. A 6 hónapos szezon alatt ez kb. 8 millió fontos bevételt hozott a szolgáltatóknak, ugyanakkor egyre többen aggódnak a világörökségi helyszínek megóvása miatt.

Több látványosságnál tavaly már úgy döntöttek, hogy korlátozzák a beengedhető turisták számát: volt olyan helyszín, ahová egy időben mindössze egy busznyi embert léptettek be. Hosszútávon ez azonban nem jelent megoldást, a szigeteknek új terveket kell kidolgoznia, hogy kezelni tudja a vendégáradatot, mivel az előrejelzések szerint a befutó szállodahajók száma is növekedni fog a jövőben.

Nem ez az egyetlen hely, ahol speciális intézkedésekre van szükség. Szerte Európában több önkormányzat úgy határozott, hogy különadót vet ki a turistákra, vagy pedig megemeli az idegenforgalmi adót. Dubrovnik városvezetése pedig tavaly úgy döntött, hogy létszámstopot vezet be az óvárosban. Ha a vendégek száma eléri a 8 ezret, akkor megállítják a befelé áramló tömeget. Dubrovnikot minden eddiginél több turista lepte el azután, hogy az új Star Wars epizód számos jelenetét itt forgatták. A természeti örökség megóvása érdekében hasonló lépésre készülnek a Plitvicei tavaknál is.