Egy dél-angliai szálloda hallját fogja díszíteni a Concorde ikonikus alkatrésze, amely 53 ezer fontért kelt el egy árverésen.

Gyorsan elkelt az alkatrész 

A 3,35 méter hosszú orrkúp egy Concorde repülőgépé volt, amely az 1970-es években készült. A polgári légiközlekedésben használt szuperszonikus repülőgépet 2003 októberében vonták ki a forgalomból.

“Tudtam, hogy ez a tétel el fog szállni” – idézte Jonathan Humbertet, a nevét viselő towcesteri aukciósház vezetőjét a BBC News. Az árverésre bocsátott tétel az egyetlen olyan orrkúp, amelyet végül nem használtak fel az 1970-es években épült 20 repülőgépből állt Concorde-flotta számára.

49 éve emelkedett a levegőbe

Az Aérospatiale-BAC francia-brit konzorcium által az Air France és a British Airways számára épített szuperszonikus utasszállító repülőgép sebessége elérte az óránkénti 2500 kilométert, azaz túlszárnyalta a hangsebesség kétszeresét. Először 1969-ben emelkedett a levegőbe. A történelmi eseménynek nem mellesleg a napokban volt az évfordulója, hiszen az első, kb. 20 perces repülést március 2-án hajtották végre a franciaországi Toulouse-ban. Utasok ekkor még nem voltak a fedélzeten, hiszen a 70-es évek közepéig folyamatosan zajlott a fejlesztés. (via MTI)

A Concorde 1976-tól szállított utasokat jellemzően a London-New York és a Párizs-New York útvonalon, melyet általában alig három óra alatt teljesített.

1985-ben a Concorde Budapesten is megfordult. Az erről készült videó itt található (valamiért a Modern Talking méltán híres slágerének zenei aláfestésével):