Négy éve tűnt el a maláj légitársaság 370-es járata. Azóta sem tudni, hogy mi történt a Boeing 777-es fedélzetén. Idén januárban újraindult a kutatás a roncsok után, ez azonban egyelőre nem hozott eredményeket.

Még zajlik az új kutatás
Idén január elején írta alá a maláj közlekedési miniszter és a texasi Ocean Infinity vezetője azt a szerződést, amely a 2014. márciusában eltűnt utasszállító utáni kutatás folytatásáról szól. A megállapodás értelmében az expedíció 90 napig tart, ami alatt 120 ezer négyzetkilométernyi területet vizsgálnak át az Indiai-óceánon. A sors fintora, hogy a kommunikációs berendezések meghibásodása miatt az amerikai vállalat hajója is eltűnt néhány napra pár héttel ezelőtt, de aztán előkerült.

Az Ocean Infinity hajója egy speciális drónflottával is rendelkezik, melyet érzékeny műszerekkel szereltek fel. Ezekkel a berendezésekkel az eddiginél jóval hatékonyabban tudnak dolgozni. A hajó jóval északabbra pásztázza az óceánt attól a területtől, ahol a korábbi kutatások zajlottak. Az amerikai vállalat komoly kockázatot vállalt ezzel, hiszen a kormány csak akkor fizet neki sikerdíjat, ha sikerül eredményt produkálni. A 370-es járat utasainak hozzátartozóinak négy éve a reménykedésről szól minden napjuk, nem véletlen, hogy örömmel fogadták a januárban elindított expedíció hírét.

Az elmúlt években óriási összegeket költöttek az MH370 roncsainak megtalálására. A keresés 130 millió dollárt emésztett fel. A nemzetközi akciót 2017 januárjában állították le az érintett országok.

1460 nap telt el, és szinte semmit nem tudunk

A 777-es – helyi idő szerint – éjjel fél egy után szállt fel Kuala Lumpurból fedélzetén 239 emberrel. A repülés 38. percében hangzott el az utolsó rádióforgalmazás, a járat már nem vette fel a kapcsolatot a vietnámi irányítással. Három perc múlva már a gép válaszjeladója sem küldött adatokat, a feltételezések szerint lekapcsolták. A pilótákat megpróbálták elérni egy másik repülőgépről, de válasz nem érkezett. Egy órával később a hadsereg egyik radarja még észlelt egy jelet, ami valószínűleg a 370-es járattal hozható összefüggésbe.

Néhány nappal később kiderült, hogy az ún. ACARS-rendszer még küldött adatokat a Boeing néhány paraméteréről a hajtómű gyártójának és a légitársaság karbantartó egységeinek órákkal a járat eltűnése után. Szakértők ebből arra következtettek, hogy a gép valószínűleg még órákig a levegőben volt. Komoly hátrányt jelentett, hogy ezekben az adatcsomagokban koordináták nem szerepeltek.

A Malaysia Airlines ugyanebben az évben egy másik repülőgépét is elvesztette. 2014. július 17-én az Amsterdamból Kuala Lumpurba tartó, 17-es járat szenvedett katasztrófát Ukrajna keleti részén, mielőtt belépett az orosz légtérbe. A vizsgálat kiderítette, hogy a Boeing 777-est egy Buk rakétarendszerrel lőtték le. 298-an vesztették életüket.

A légiközlekedés egyik legrejtélyesebb esete rajzolódott ki nem sokkal azután, hogy 2014. március 8-án bejelentették a maláj gép eltűnését.

A hatóságoknak a vizsgálat során gyanús lett néhány utas, a két pilóta is, és a rakomány része is. Erről korábban itt írtunk. Szakértők úgy vélik: továbbra sem lehet kizárni, hogy a személyzet néhány tagja komoly szerepet játszott a maláj utasszállító eltűnésében, de biztosat egyelőre nem tudni.

Meglesznek-e az adatrögzítők?

Valóságos csoda lenne, ha előkerülnének a repülőgép roncsai és a „fekete dobozok”. Ha megtalálnák a repülési adatrögzítőt és a pilótafülke hangrögzítőjét, akkor sem biztos, hogy többet fogunk megtudni arról, hogy mi történt a felszállás utáni kritikus 40 percben. Bár az adatrögzítők a becsapódásnak, a tűznek és a nagy nyomásnak is képesek ellenállni egy ideig, de nem a végtelenségig. Márpedig az óceán mélyén extrém körülmények uralkodnak, melyek súlyosan károsíthatták a berendezéseket.

Konkrétum nincs, fikció lesz

Hosszabb-rövidebb filmek már az elmúlt években is készültek a katasztrófáról, melyek a lehetséges forgatókönyveket és a különféle összeesküvés elméleteket dolgozták fel.

Lesz viszont egy új sorozat, melyet az NBC rendelt meg és meglehetősen misztikus köntösbe burkolja a 370-es járat katasztrófáját. A történet szerint – már amennyit tudni lehet – az utasok a géppel együtt hirtelen előkerülnek, a fő kérdés pedig az, hogy hol tartózkodtak egészen mostanáig. A fikció egyik alkotója az Oscar-díjas rendező, Robert Zemeckis.

2015-ben a gép néhány alkatrészét sikerült megtalálni. Például az Indiai-óceán nyugati részén lévő Reunion szigetén és Mauritiuson több darabot dobtak partra a hullámok. Az alkatrészeket megvizsgálták és bebizonyosodott, hogy valóban a 370-es járatot teljesítő maláj Boeing 777-esről származnak.