Tizenkét ember sérült meg, amikor a felvonó meghibásodott és felgyorsult Georgia (Grúzia) egyik síparadicsomában. A fordulóban egymás után repültek ki a síelők a beülőkből.

Elárasztották az internetet a Gudauri síparadicsom egyik felvonójánál készült drámai videók. Sadzele sílift először irányt váltott, megindult hátrafelé, majd felgyorsult. Az alsó állomáson pedig kirepítette az ülésekből azokat, akik nem tudtak időben leugrani. Miután az egyik beülő elakadt, egymás után további tíz csúszott össze és roncsolódott szét. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért nem sikerült azonnal leállítani a szerkezetet, egyáltalán volt-e a közelben bárki által használható vészleállító.

A balesetben tizenketten sérültek meg, néhány síelő a roncsok alatt rekedt, őket turisták húzták ki az összecsúszott ülések alól. Az MTI jelentése szerint magyarok is voltak a pályán, ők épségben megúszták a balesetet.

Az ország egészségügyi minisztere azt nyilatkozta: a turisták sérülése nem súlyos, nyolcan már tegnap elhagyhatták a kórházat. A Georgian Journal beszámolója szerint a belügyminisztérium megkezdte a baleset kivizsgálását.