A finn légitársaságot, a Finnairt minősítették 2018-ban a világ legbiztonságosabb légitársaságának szakértők.A JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Center) nevű szervezet a polgári repülésről szóló Aero International című magazinnal együttműködve a világ 100 legnagyobb forgalmat bonyolító légitársaságának biztonsági mutatóit vizsgálta. Az eredményeket százalékszámmal értékelték, maximum 100-at lehet szerezni.

A legjobb eredményt (93,91 százalékkal) a Finnair érte el, hajszálnyival megelőzve a szingapúri Scoot Tigerairt, valamint a Norwegian Air Shuttle-t. A 2017-es év legbiztonságosabbnak minősített légitársasága, az Emirates idén negyedik helyre esett vissza.

Az értékelés során a szakértői csapat több tényezőt is vizsgált, egyebek között például azt, hogy az adott légitársaságnak volt-e balesete az elmúlt 30 évben, emellett az országspecifikus működési körülmények és egyéb kockázati tényezők is számítanak. Legutolsó helyen az indonéziai Garuda légitársaság végzett, 53,11 százalékos eredménnyel. (via MTI)

Finnair, légitársaság, utazás
Finnair, légitársaság, utazás