Több mint 17,5 millió látogatót fogadott 2018-ban a pekingi Palotamúzeum, közismertebb nevén a Tiltott Város. A múzeumegyüttes rendelkezik a világ múzeumai közül a legnagyobb látogatószámmal.Menedzselni kell a turistaáradatot


Hogy elkerüljék a zsúfoltságot a csúcsidőszakban, a múzeum 2015 júniusa óta legfeljebb naponta 80 ezer látogatót enged be az intézménybe. Korábban 100-180 ezren is megfordultak ott naponta. A látogatói élmény fokozása és a kijáratok terheltségének csökkentése értekében január elsejétől megnyitották az északi Isteni hatalom kapuja és a Keleti dicsőséges kapu közötti területeket is.

Közel 2 millió műtárgy


Az egykori kínai császári palotakomplexumban 1,862 millió műtárgyat, köztük 1,683 millió “különösen értékes” műkincset őriznek a legutóbbi, 2016 végén befejezett leltározás szerint. A kínai császárok lakhelyéül szolgáló Tiltott Város Palotamúzeumát 1925-ben alapították. 1987 óta az UNESCO világörökségének részét képezi “a Ming- és a Csing-dinasztia császári palotái” néven. 2017-ben 16,7 millió látogató járt a Palotamúzeumban. (via MTI)

Tiltott város, Peking, királyi palota, múzeum, turizmus
Tiltott város, Peking, királyi palota, múzeum, turizmus