A tavasz és az ősz a városlátogatások főszezonja. Sokan ekkorra terveznek be egy-egy kellemes hosszú hétvégét valamelyik izgalmas európai városban. Megnéztük, mit hoz a március a fapados légitársaságoknál. Hová, mennyiért visznek el minket? Repülőjegyek 3000 forintért? Találtunk!Ne hétvégét nézzünk!

Mindenképpen eljutni a régóta kiszemelt célpontra és gyűjtögetni rá? Vagy inkább impulzusutazóként oda menni, ahová éppen kifejezetten olcsók a repülőjegyek, és nem mellesleg az adott helyszínnel valamilyen szinten kacérkodtunk már. Egy biztos: kell egy jó adag rugalmasság, amikor az ember a fapados légitársaságok kínálatát nézegeti. Átböngésztük három, Budapestről is dolgozó fapados légitársaság márciusi menetrendjét és árait. Első körben azokat az útvonalakat kerestük, melyeken kb. 10 ezer forintból megfordulhatunk (basic szolgáltatás, kézipoggyásszal). Ebben a kategóriában úgy tűnik, a WizzAir viszi el a pálmát márciusban. De találtunk olyan desztinációt, ami ennél kevesebből is elérhető, ráadásul nem is rossz hely!

Szarajevó és Malmő 2900 Ft

A WizzAirnél viszonylag gyorsan szembejönnek azok az útvonalak, amelyeken kb. 10 ezer forintból kihozható az utazás (oda-vissza). Tipikusan ilyen Milánó, Podgorica, Szarajevó és Hannover. Az indulás és a hazaút dátumát érdemes úgy összerakni, hogy lehetőleg hét közepére essen. A szarajevói viszonylaton találtunk 2900 forintos basic-jegyeket is.

Malmö

A hétvégén, valamint hétfőn és a pénteken jellemzően magasabb árakkal dolgoznak a légitársaságok, különösen a forgalmas útvonalakon, melyeken akár napi két járatot is indítanak. A Wizznél ilyen az Eindhoven, ahol egy vasárnapi jegy akár egy keddinek a kétszerese is lehet. De ügyes választással egy hollandiai kiruccanás 13000 forintból is kihozható.

Az északi útvonalon is tartják magukat a viszonylag alacsony jegyárak, noha Stockholm valamivel drágult az utóbbi hetekben. Ami viszont északon kifejezetten olcsón megközelíthető márciusban, az Malmö. A hónap közepére össze tudtunk rakni egy fordulót 7644 forintból, úgy hogy a hazaút 2900 forintba kerül.

Ferihegy, terminal, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Wizz Air, forgalomHannover


A félmilliós Hannover annak idején szintén a Hanza-szövetség része volt, hosszú időre megalapozta a település gazdagságát. A második világháború idején súlyos károkat szenvedett a város, az újjáépítés meglehetősen sokáig tartott. A bakancslistánkra érdemes felvenni a 14. században épült Marktkirchét, a gótikus stílusban épült gyönyörű városházát, vagy a 17. századi Leine kastélyt. Hannoveregyik jelképe a sokat bírált TV-torony, amin egy hatalmas VW reklám látható, jelenleg turistákat nem fogad. Az óváros viszont rengeteg hangulatos utcát, gyönyörűen restaurált történelmi épületeket és szuper éttermeket kínál.

Utazás, repülőjegy, Európa, Wizz, Iberia, TAP
Hannover

Podgorica


Montenegró sok turistát vonz, vannak, akik motorral vagy bérelt autóval járják be a fekete hegyek országát. A podgoricai járattal könnyebben juthatunk el a térségbe. Meredeken leereszkedő hegyek kísérik öblökkel tagolt partját az Adria mentén. A legismertebb pihenőhely a Kotori-öböl. Podgorica olyan történelmi épületeket kínál a turistáknak, mint a 10. századi Gergely templom, az oszmán Óratorony, az Óhíd, vagy a Citadella.

Utazás, repülőjegy, Európa, Wizz, Iberia, TAP
Montenegró

Szarajevó


A csodálatos Dinári-hegység a szarajevói járatnak köszönhetően is könnyebben megközelíthető lesz. Bosznia-Hercegovina fővárosa az oszmán hódítók idején Európa legfejlettebb városai közé tartozott. Az osztrák-magyar korszak kapcsolta be az európai kulturális vérkeringésbe. Jugoszlávia idején téli olimpia házigazdája is volt. A balkáni háborúk nyomai sokfelé még most is felfedezhetők a városban, de Szarajevó sokat változott a 90-es évek óta. A nyüzsgő, sokszínű, múzeumokban gazdag várost szinte teljesen újjáépítették. Nem érdemes kihagyni az északra fekvő, tavak között, sűrű erdők mélyén található Bijambare-barlangokat és az ország névadója, a Bosna folyó forrását sem. Az 1984. évi téli olimpia helyszíneként Szarajevó remek sítereppel büszkélkedhet a Bjelašnica- és a Jahorina-hegyen – írja a TripAdvisor. 2017 tavasza óta olyan balkáni városok is elérhetőek közvetlen járatokkal, ahová annak idején főleg a MALÉV repült rendszeresen

Legózás Billundban

A Ryanairnél nehezen találtunk erre az időszakra olyan utat, ami beleférne a 10 ezer forintos limitbe. Az átlag jegyárak 14-18 ezer forint között mozognak. Egy kellemes hétvége, a Lego fővárosában, Billundban repülőjegy szempontból kihozható 14 ezer forintból. A finnországi Tamperebe kb. ugyanennyiért, míg Milánóba 15 ezerért visznek el minket és kis bőröndünket.

Az EasyJet kínálatából márciusban Bázel volt a legvonzóbb: velük – naptól függően – kb. 15 ezerért juthatunk el Svájcba és haza.

Olcsó repülőjegy, fapados, diszkont légitársaság, wizzair, raynair, easyjet