Címke: Andalúzia

A mesés Cádiz: Európa egyik legöregebb városa

Cádizt az évszázadok során többször megpróbáltak a földdel egyenlővé tenni, de a város mindig talpra állt. Kolumbusz többször is innen indult Amerikába. Cádiz gazdagsága miatt sokszor került célkeresztbe. Végeláthatatlan strandok, évszázados fák, varázslatos parkok, rengeteg őrtorony, keskeny utcák, patinás épületek, fura pincérek és multikulti a köbön – ez vár rád a „falakkal körülvett városban”.

Read More

Ronda: varázslatos város a szakadék szélén

Ha andalúziai körút, akkor Ronda kihagyhatatlan. Lélegzetelállító látvány az 1700-as években épült Új Híd, a város jelképe, ami alatt 120 méteres mélységben kanyarog a Gudalevín folyó. A szinte teljesen merőleges sziklafal szélére merész módon építkeztek évszázadokkal ezelőtt. Világhírű írók és filmsztárok lazítottak ebben a városban, ahol Spanyolország első bikaviadal arénája épült.

Read More

Mesefalu Andalúziában: hófehér házak a sziklákban

A főutca egyik oldalán, mintha bezuhant volna egy gigantikus kőtömb a házak közé. Ez az első benyomásod. Ha jobban megnézed, valójában nem zuhant semmi sehová, csak fifikásan körbe- illetve beépítették a sziklát a helyiek. Setenil de las Bodegas központjában sok helyen nincs szükség napernyőkre, maga a szikla a napernyő. Barlanglakások, keskeny házak, professzionális helykihasználás. Megmutatjuk Andalúzia egyik gyöngyszemét.

Read More

Tarifa, ahol az óceánban és a Földközi-tengerben is megmártózhatsz

A kontinentális Európa legdélebbi pontja, kicsivel lejjebb van, mint Gibraltár. Tarifa egy izgalmas hely Spanyolországban, ahol választhatsz: a Földközi-tengerben vagy az Atlanti-óceánban fürdesz. És nem kell hozzá sokat sétálni, mindössze pár métert. Ennek ellenére Tarifa nem a legvidámabb hely, itt a legmagasabb az öngyilkossági ráta egész Spanyolországban.

Read More

Szieszta: elveszik a délutáni pihenőt a spanyoloktól?

Amikor tetőzik a hőség, és a hőmérő 33-37 fokot mutat, sok helyen szinte megáll az élet Spanyolországban. A frekventált turisztikai központokban nem mindenki tartja a sziesztát, de azért ezeken a helyeken is bezár sok üzlet és cég a délutánra. A spanyolok már többször nekifutottak annak, hogy megszüntetik a sziesztát a hatékonyság növelése és a gazdasági mutatók javítása érdekében, emellett időzónát is váltanának.

Read More
Loading

Élmény&Világ Tipp

Videók

Loading...