Címke: Budapest

Megnyílt az új Aeropark Ferihegyen

Három hónap szünet után, egyelőre még próbaüzemben, de a hétvégén megnyitotta kapuit az új Aeropark a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett. A magyar repüléstörténetben meghatározó szerepet játszó, egykori Malév-repülőgépek a korábbinál nagyobb, elegánsabb helyre kerültek.

Read More

Szauna a Duna partján, kilátással a Parlamentre

Láttál már fürdőruhás embereket izzadtan fújtatni sötétedés után az alsó rakparton? Ha még nem, akkor nézz ki a Batthyány térre! Januárban és februárban itt működik a VaLyó Egyesület mobilszaunája, amit egy régi reptéri kisbuszban alakítottak ki. A spéci járgány tavaly a Citadellán fogadta a látogatókat. Az egyesület célja, hogy felhívja a figyelmet a Duna szerepére és a folyó jobb hasznosítására.

Read More

Öt mesés kilátó Budapest közelében

Régi geodéziai mérőtornyokat alakítottak az elmúlt években kilátóvá a Pilisben és a Börzsönyben. De újak is épültek. Van, amelyik olyan, mint egy Jenga torony vagy egy középkori erődítmény. Közös bennük, hogy páratlan panorámát nyújtanak a természetjáróknak. Íme néhány kilátó, ami egy órán belül elérhető Budapestről.

Read More

Cat Pub: macskás söröző nyílt Budapesten

Egy üvegfalú szoba az emeleten, ahol négy kedves cica lakik. De nemcsak lentről lehet bámészkodni, aki szeretne, két pohár üdítő, vagy ital között felmehet hozzájuk lazulni, vagy egy fárasztó nap végén dorombolós állatterápiát intézhet magának. Új állatos hely nyílt Budapest belvárosában, megnyitotta kapuit a macskás söröző, a Cat Pub.

Read More

Elmentek nyaralni, megváltak a kutyájuktól

Az Illatos úti ebtelepen szinte mindig teltház van, de a nyári hónapok jellemzően kritikus időszaknak számítanak. Sok a leadott kutya, kevés az örökbefogadó. A 94 férőhelyen jelenleg 130 kutya van, és az augusztus 20-i tűzijátékok miatt félő, hogy a szám tovább emelkedik. Az ebtelep örökbefogadók jelentkezését várja.

Read More
Loading

Élmény&Világ Tipp

Videók

Loading...

Hirdetés