Címke: Funchal

Madeira: Funchalt látni és megszeretni

Az örök tavasz szigete minden évszakban varázslatos, de tavasszal és nyáron kifejezetten kellemes. A parkokban, a trópusi kertekben valóságos illatorgia fogad, és sok helyen úgy érzed, a hódítások korába csöppentél. Aktív pihenésre, néhány napos lazulásra, kellemes, borozgatós csatangolásokra egyaránt alkalmas hely Madeira fővárosa, Funchal, ahol néhány utcán a szánkó a tömegközlekedési eszköz.

Read More

Vezess esőfelhőben! Madeira autóval

Kifejezetten kalandos dolog itt autót bérelni és vezetni. Nem azért, mert sokan vannak az utakon és nagy a dugó, hanem olyan terepviszonyokkal kell megküzdeni, amihez itthon nem szoktál hozzá. Madeira meredek, kacskaringós szerpentinekkel vár rád, közben pedig azon kapod magad, hogy egy esőfelhőben autózol. De merre érdemes menni?

Read More

Időnként rázós a landolás Madeirán

A portugál Madeirára érkező utasok többsége valószínűleg nem is tudja, hogy a fővárostól, Funchaltól 15 km-re lévő repülőtér mennyire megdolgoztatja a pilótákat. A reptér rajta van a világ tíz legveszélyesebb légikikötőjének listáján, ugyanakkor a turisták és a megszállott spotterek kedvelt fotótémája.

Read More
Loading

Élmény&Világ Tipp

Videók

Loading...