Válassza az Oldal lehetőséget

Címke: kirándulás

Andalúziában kötelező: Caminito del Rey

Függőleges sziklafal, 100 méteres mélység, helyenként félelmetes, másutt elbűvölő panoráma, egy imbolygó és emberpróbáló függőhíd, a mélyben szaladó hegyi folyó, két vízesés, egy látványos vasútvonal, erőművek, és rengeteg természeti csoda. Mindez egy néhány kilométeres hegyi ösvényen, amely újranyitása óta turisták tömegeit vonzza Malagában. A Caminito del Rey, azaz a Király ösvénye kihagyhatatlan látványosság Andalúziában.

Olvass tovább

Magyarkert: ahol egy lépés egy kilométer

Egy élő terepasztalon gyalogolni jó, kicsit olyan, mintha az ember felülről nézné a tájat. Izgalmas játék beazonosítani, mikor, hol járunk. Jakabszálláson található Kis-Magyarország, amely egy 93 ezer négyzetméteres botanikus kert, ahol a Dunában, a Tiszában, a Körösökben ugyanúgy folyik a víz, mint a valóságban.

Olvass tovább

Öt mesés kilátó Budapest közelében

Régi geodéziai mérőtornyokat alakítottak az elmúlt években kilátóvá a Pilisben és a Börzsönyben. De újak is épültek. Van, amelyik olyan, mint egy Jenga torony vagy egy középkori erődítmény. Közös bennük, hogy páratlan panorámát nyújtanak a természetjáróknak. Íme néhány kilátó, ami egy órán belül elérhető Budapestről.

Olvass tovább

Elsodort falu: temető a tó közepén

Gyakran kérdezik a turisták a Tisza-tónál, hogy kellett-e falut átköltöztetni a kiskörei tározó építése miatt, vannak-e települések a víz alatt, úgy mint például Románia egyes területein. A gátrendszert úgy alakították ki a 70-es évek elején, hogy csak mezőgazdasági területeket borítson el a víz. De a tó közepén mégis van egy sziget, ahol egy falu maradványaira bukkanhat a túrázó.

Olvass tovább
Betöltés

Élmény&Világ Tipp

Videók

Betöltés...