Válassza az Oldal lehetőséget

Címke: óceán

Feröer-szigetek: egyszerre véres és kedves

1200 lemészárolt bálna és 500 elpusztult delfin – nagyjából ez a mérlege a tavalyi hagyományos bálnaölésnek a Feröer-szigeteken, amikor a vértől vörössé válnak a kikötők. A szigetek ugyanakkor egy kedves kezdeményezéssel lopta be magát a turisták szívébe az elmúlt években, amikor birkák segítségével fotózták végig a területet.

Olvass tovább

Porto II.: magyar idegenvezetővel a történelmi városban

Porto egy olyan város, ami szinte megköveteli, hogy lelassuljon az ember. Sietni, kapkodni már csak a hatalmas szintkülönbségek miatt sem érdemes. Merre tovább, ha megvannak a kötelező látványosságok? Hogyan született a legendás portói bor? Miért hívják metrónak a villamost? És miért van rengeteg romos épület a világörökségi védettséget élvező centrumban?

Olvass tovább

A mesés Cádiz: Európa egyik legöregebb városa

Cádizt az évszázadok során többször megpróbáltak a földdel egyenlővé tenni, de a város mindig talpra állt. Kolumbusz többször is innen indult Amerikába. Cádiz gazdagsága miatt sokszor került célkeresztbe. Végeláthatatlan strandok, évszázados fák, varázslatos parkok, rengeteg őrtorony, keskeny utcák, patinás épületek, fura pincérek és multikulti a köbön – ez vár rád a „falakkal körülvett városban”.

Olvass tovább

Nem jött a Google, birkákkal fényképezik a Feröer-szigeteket

A helyi turisztikai szakemberek régóta szeretnék elérni, hogy a Feröer-szigetek is látható legyen a Street View-ban. A Google azonban eddig nem vette fel a bakancslistájára a Dániához tartozó, az Atlanti-óceánból kiemelkedő szigeteket, így a helyiek úgy döntöttek, a maguk módján fotózzák végig a tájat. Birkák hátára szereltek 360 fokos, spéci kamerákat.

Olvass tovább

Tarifa, ahol az óceánban és a Földközi-tengerben is megmártózhatsz

A kontinentális Európa legdélebbi pontja, kicsivel lejjebb van, mint Gibraltár. Tarifa egy izgalmas hely Spanyolországban, ahol választhatsz: a Földközi-tengerben vagy az Atlanti-óceánban fürdesz. És nem kell hozzá sokat sétálni, mindössze pár métert. Ennek ellenére Tarifa nem a legvidámabb hely, itt a legmagasabb az öngyilkossági ráta egész Spanyolországban.

Olvass tovább

Panama-csatorna: varázslatos nagyüzem

Halál, pénzügyi botrányok, félresiklott tervek, átgondolatlan elképzelések jellemezték a világ egyik legnagyobb építkezését az 1800-as évek második felében. A Panama-csatorna építése közel 30 ezer áldozatot követelt. A több mint 100 éves csatornát évente 14 ezer hajó használja. Az átkelő hamarosan vetélytársat kap.

Olvass tovább
Betöltés

Élmény&Világ Tipp

Videók

Betöltés...