Válassza az Oldal lehetőséget

Címke: portugália

Sintra és Cascais: királyi városok Európa szélén

Lisszabonba könnyű beleszeretni. De ugyanígy jár az ember, ha felszáll az elővárosi vonatra és megnézi a régi királyi üdülővárosokat. Egyből kettő is akad a portugál főváros 30 kilométeres körzetében. Az egyik Cascais, az óceán partján, a másik Sintra, a hegyekben. A kettő között pedig a kontinens legnyugatibb pontja, Cabo da Roca világítótornya, ahol szinte folyamatosan ostromolják a partot a hatalmas hullámok.

Olvass tovább

Porto II.: magyar idegenvezetővel a történelmi városban

Porto egy olyan város, ami szinte megköveteli, hogy lelassuljon az ember. Sietni, kapkodni már csak a hatalmas szintkülönbségek miatt sem érdemes. Merre tovább, ha megvannak a kötelező látványosságok? Hogyan született a legendás portói bor? Miért hívják metrónak a villamost? És miért van rengeteg romos épület a világörökségi védettséget élvező centrumban?

Olvass tovább

Téged is vár a zenész idegenvezető Lisszabonban

Szimfonikus zenekarban játszik, online órákat ad portugál nyelvből és magyarokat kalauzol a mediterrán országban. Krisztina kilenc éve él Portugáliában és nem csak a „kötelező” látnivalókat, a történelmi emlékeket mutatja meg, a portugál hétköznapokból is ízelítőt ad. Örömmel visz családokat kirándulni Lisszabonban és környékén, nem rohan, mindig hagy időt arra, hogy a vendégek magukkal is foglalkozzanak.

Olvass tovább

Madeira: Funchalt látni és megszeretni

Az örök tavasz szigete minden évszakban varázslatos, de tavasszal és nyáron kifejezetten kellemes. A parkokban, a trópusi kertekben valóságos illatorgia fogad, és sok helyen úgy érzed, a hódítások korába csöppentél. Aktív pihenésre, néhány napos lazulásra, kellemes, borozgatós csatangolásokra egyaránt alkalmas hely Madeira fővárosa, Funchal, ahol néhány utcán a szánkó a tömegközlekedési eszköz.

Olvass tovább

Braga: a portugál Róma

Egy hangulatos történelmi város, amiről úgy tartják, hogy imádkozik, miközben Porto dolgozik, Lisszabon pedig szórakozik. Nem véletlenül mondják ezt, hiszen a 180 ezer lelkes városban 300 templom áll. Bragat érdemes felvenni a bakancslistára, mutatjuk is, hogy miért.

Olvass tovább

Időnként rázós a landolás Madeirán

A portugál Madeirára érkező utasok többsége valószínűleg nem is tudja, hogy a fővárostól, Funchaltól 15 km-re lévő repülőtér mennyire megdolgoztatja a pilótákat. A reptér rajta van a világ tíz legveszélyesebb légikikötőjének listáján, ugyanakkor a turisták és a megszállott spotterek kedvelt fotótémája.

Olvass tovább

Porto I.: a sokszintes (rom)város

Oldtimer villamos, modern metró, dizájnos fogaskerekű, patinás lift, vagány lanovka, a leghíresebb borászatokat hirdető hangulatos turistahajók. Mindez egy helyen, Porto történelmi belvárosában, mely a Világörökség része, és ami tele van patinás romházakkal. Akinek ez nem elég, még helikopteres túrát is tehet Douro felett.

Olvass tovább

Kinga&Péter: körbehajózzák a Földet

Flamisch Péter rögtön az első találkozásukkor elárulta barátnőjének gyerekkori álmát: szeretné otthagyni megszokott életét, és egy vitorlással elindulni, világot látni. Péter egy raktárban, Kinga pedig étteremben dolgozott Londonban. Összespóroltak annyi pénzt, hogy meg tudták venni Visszafordíthatatlan nevű hajójukat, aztán belevágtak a kalandba.

Olvass tovább
Betöltés

Élmény&Világ Tipp

Videók

Betöltés...