Címke: Siófok

Balaton: már van kijelölt korcsolyapálya a tavon

Van, ahol már 17-18 centis a jégvastagság a Balatonon. Bár az elmúlt napokban nem volt ajánlatos, így is több ezren korcsolyáztak az egyre vastagodó jégpáncélon. Öt éve nem volt ilyen vastag a jég a Balatonon, mint idén. Siófokon és Keszthelyen felügyeletet is biztosít az önkormányzat a strandok előtt kijelölt korcsolyapályákon.

Read More

Időgép: 80 évvel ezelőtt így pörgött az élet a téli Balatonnál

A 20-as években előfordult, hogy 70 centis jégpáncél borította a Balatont. A két világháború közötti időszakban kifejezetten erős téli szezonokat könyvelhettek el a parti szállásadók. Hiába a mínuszok, zajlott az élet a tóparton és a jégen, tömegek érkeztek Pestről, hogy szórakozzanak, pihenjenek, kikapcsolódjanak. Tombolt a curling-őrület, siklottak a jégvitorlások, egymást érték a természetes jégpályák, a parton pedig motorral vontatták a síelőket.

Read More

Balaton anno: így indultak az első szezonok a tónál

Először a savanyúvíz miatt jöttek a vendégek, részben ezért nevezték gyógyfürdőnek a Balatont. Aztán ahogy megépült az adriai vasútvonal, ami érintette a déli partot is, virágzásnak indultak a települések, Siófok, Keszthely, Füred versengésbe kezdett. Megépültek az elegáns szállodák, az előkelő villasorok és a patinás fürdőházak.

Read More
Loading

Élmény&Világ Tipp

Videók

Loading...