Válassza az Oldal lehetőséget

Címke: Spanyolország

Córdoba: időgéppel a mórok világába

Hirtelen nem tudod eldönteni, melyik korba érkeztél. Hol a római világ tárul eléd, a következő sarkon a mór emlékek jönnek szembe. Miközben Córdoba fő látványossága, a Nagymecset felé tartasz a sikátorok labirintusában, azon kapod magad, hogy minden udvarba besétálsz. Nem véletlen: itt találhatók a világ legszebb és legvirágosabb patiói.

Olvass tovább

A mesés Cádiz: Európa egyik legöregebb városa

Cádizt az évszázadok során többször megpróbáltak a földdel egyenlővé tenni, de a város mindig talpra állt. Kolumbusz többször is innen indult Amerikába. Cádiz gazdagsága miatt sokszor került célkeresztbe. Végeláthatatlan strandok, évszázados fák, varázslatos parkok, rengeteg őrtorony, keskeny utcák, patinás épületek, fura pincérek és multikulti a köbön – ez vár rád a „falakkal körülvett városban”.

Olvass tovább

Bírságolják a bunkó strandolókat Olaszországban

Vannak, akik a nyaralásukon is képesek pirkadatkor, vagy pirkadat előtt azért felkelni, hogy lefoglalják maguknak a legjobb helyeket a tengerparton. Kipakolják a napernyőt, a nyugágyat, a pokrócot, aztán visszamennek még egy kicsit aludni. Ezt elégelte meg egy sor város Olaszországban. A parti őrség reggelente szépen összeszedi a strandcuccokat, és bírságol.

Olvass tovább

Ronda: varázslatos város a szakadék szélén

Ha andalúziai körút, akkor Ronda kihagyhatatlan. Lélegzetelállító látvány az 1700-as években épült Új Híd, a város jelképe, ami alatt 120 méteres mélységben kanyarog a Gudalevín folyó. A szinte teljesen merőleges sziklafal szélére merész módon építkeztek évszázadokkal ezelőtt. Világhírű írók és filmsztárok lazítottak ebben a városban, ahol Spanyolország első bikaviadal arénája épült.

Olvass tovább

Mesefalu Andalúziában: hófehér házak a sziklákban

A főutca egyik oldalán, mintha bezuhant volna egy gigantikus kőtömb a házak közé. Ez az első benyomásod. Ha jobban megnézed, valójában nem zuhant semmi sehová, csak fifikásan körbe- illetve beépítették a sziklát a helyiek. Setenil de las Bodegas központjában sok helyen nincs szükség napernyőkre, maga a szikla a napernyő. Barlanglakások, keskeny házak, professzionális helykihasználás. Megmutatjuk Andalúzia egyik gyöngyszemét.

Olvass tovább

Tarifa, ahol az óceánban és a Földközi-tengerben is megmártózhatsz

A kontinentális Európa legdélebbi pontja, kicsivel lejjebb van, mint Gibraltár. Tarifa egy izgalmas hely Spanyolországban, ahol választhatsz: a Földközi-tengerben vagy az Atlanti-óceánban fürdesz. És nem kell hozzá sokat sétálni, mindössze pár métert. Ennek ellenére Tarifa nem a legvidámabb hely, itt a legmagasabb az öngyilkossági ráta egész Spanyolországban.

Olvass tovább
Betöltés

Élmény&Világ Tipp

Videók

Betöltés...