Válassza az Oldal lehetőséget

Címke: strand

Bírságolják a bunkó strandolókat Olaszországban

Vannak, akik a nyaralásukon is képesek pirkadatkor, vagy pirkadat előtt azért felkelni, hogy lefoglalják maguknak a legjobb helyeket a tengerparton. Kipakolják a napernyőt, a nyugágyat, a pokrócot, aztán visszamennek még egy kicsit aludni. Ezt elégelte meg egy sor város Olaszországban. A parti őrség reggelente szépen összeszedi a strandcuccokat, és bírságol.

Olvass tovább

Sajkod: szinte ismeretlen mesevilág a Tihanyi-félszigeten

Sűrű erdő, mediterrán hangulat, természetközeli élmény. A strand mögött meredek hegyoldal, ahol a zöld ezernyi árnyalata felfedezhető. A parttal párhuzamosan, sűrű erdőben kanyarog a keskeny út, ami az erdei iskolánál és a félsziget festői horgásztanyájánál ér véget. Nyugis fürdőhely, ahonnan egyébként jókat lehet túrázni.

Olvass tovább

A turisták imádják, a barcelonaiak lenézik

Egy keskeny utcácska, ahol szinte mindig hűvös van, mert a házak miatt nem süt be a nap. Jobbra egy nem túl módos család otthona, ahová belátsz, balra egy halas étterem, közben száradó farmereket és pólókat kerülgetsz a járdán, az utca végéről pedig a tenger morajlása hallatszik. Ez Barcelona egyik városrésze, a strand szomszédságában.

Olvass tovább

Laptop és törülköző: iroda a tengerparton

Laptop, mobilnet, hátizsák megvan? Akkor indulhatunk! Dolgozni iroda és főnök nélkül, a világ bármely pontján, akár egy tengerpartról. Álomszerűnek tűnik, pedig vannak, akik így élnek. Valamikor 2000 körül kezdődött a mozgalom, azóta egyre többen állnak digitális nomádnak. Ballai Brigitta is ezt az életformát választotta, néha New Yorkban, időnként Thaiföldön vagy a Fülöp-szigeteken dolgozik.

Olvass tovább
Betöltés

Élmény&Világ Tipp

Videók

Betöltés...