Válassza az Oldal lehetőséget

Címke: turizmus

Időgép: 80 évvel ezelőtt így pörgött az élet a téli Balatonnál

A 20-as években előfordult, hogy 70 centis jégpáncél borította a Balatont. A két világháború közötti időszakban kifejezetten erős téli szezonokat könyvelhettek el a parti szállásadók. Hiába a mínuszok, zajlott az élet a tóparton és a jégen, tömegek érkeztek Pestről, hogy szórakozzanak, pihenjenek, kikapcsolódjanak. Tombolt a curling-őrület, siklottak a jégvitorlások, egymást érték a természetes jégpályák, a parton pedig motorral vontatták a síelőket.

Olvass tovább

Nem jött a Google, birkákkal fényképezik a Feröer-szigeteket

A helyi turisztikai szakemberek régóta szeretnék elérni, hogy a Feröer-szigetek is látható legyen a Street View-ban. A Google azonban eddig nem vette fel a bakancslistájára a Dániához tartozó, az Atlanti-óceánból kiemelkedő szigeteket, így a helyiek úgy döntöttek, a maguk módján fotózzák végig a tájat. Birkák hátára szereltek 360 fokos, spéci kamerákat.

Olvass tovább

Tisza-tó: anno nem számítottak a turistákra

Bő 40 évvel ezelőtt épült meg a Kiskörei víztározó, amivel létrejött hazánk második legnagyobb tava. A 70-es évek közepén még szinte senki sem gondolta, hogy a turisták is felfedezik a hatalmas, 127 négyzetkilométeres tavat. Nem kevés konfliktust szült, amikor megérkeztek az első vadkempingezők. De hogyan működik a Tisza-tó? Milyen szerepe van ma a tározónak?

Olvass tovább
Betöltés

Élmény&Világ Tipp

Videók

Betöltés...