Címke: utazás

Nyaralás? Új járatok Budapestről

Egyre jobban felpörög a nyári menetrend a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Számtalan új járat indult az elmúlt hetekben, hamarosan sűrít az Air Canada Rouge is, ezzel Torontó még könnyebben elérhető lesz. Összegyűjtöttük, milyen új járatok szállítják a turistákat a nyár folyamán.

Read More

Travellina megírta a Világutazók kézikönyvét

Hogyan készülj fel egy utazásra? Hogyan vágj neki egyedül egy kalandnak? Mikor érdemes a frekventált látnivalókat felkeresni? Hogyan találjunk jó éttermet a világ másik végén? És hogyan nyújtsuk meg az utazás élményét? A világjáró blogger, Travellina minden praktikus információt összegyűjtött az utazásról. Megjelent a Világutazók kézikönyve!

Read More

Rekorder repülőjáratok: te kibírnál 17 órát a turista osztályon?

Ha kedvezőek a szélviszonyok, kevesebb, mint egy percet tölt a levegőben a világ legrövidebb menetrendszerinti járata, ami az Orkney-szigetek között szökell egyet. A Skóciához tartozó területen 1967 óta létezik a légi összeköttetés. A helyi légitársaság most köszöntötte egymilliomodik utasát. A világ leghosszabb repülőjárata viszont, több mint 17 órán át van a magasban.

Read More

Sintra és Cascais: királyi városok Európa szélén

Lisszabonba könnyű beleszeretni. De ugyanígy jár az ember, ha felszáll az elővárosi vonatra és megnézi a régi királyi üdülővárosokat. Egyből kettő is akad a portugál főváros 30 kilométeres körzetében. Az egyik Cascais, az óceán partján, a másik Sintra, a hegyekben. A kettő között pedig a kontinens legnyugatibb pontja, Cabo da Roca világítótornya, ahol szinte folyamatosan ostromolják a partot a hatalmas hullámok.

Read More

Travellina: másokat inspirálok az utazásra

112 országban járt eddig, nem régiben Alaszkát fedezte fel. Nem akar folyton úton lenni, de másfél hónap itthonlét után már keresi az újabb kalandokat. Kisgyörgy Éva, azaz Travellina ugyanúgy élvezi a felkészülést és a beszámolók írását, mint magát az utazást. A lelkes világjáró megszállottan gyűjti a világörökségi helyszíneket, bakancslistáján pedig még rengeteg célpont szerepel.

Read More

Porto II.: magyar idegenvezetővel a történelmi városban

Porto egy olyan város, ami szinte megköveteli, hogy lelassuljon az ember. Sietni, kapkodni már csak a hatalmas szintkülönbségek miatt sem érdemes. Merre tovább, ha megvannak a kötelező látványosságok? Hogyan született a legendás portói bor? Miért hívják metrónak a villamost? És miért van rengeteg romos épület a világörökségi védettséget élvező centrumban?

Read More

Téged is vár a zenész idegenvezető Lisszabonban

Szimfonikus zenekarban játszik, online órákat ad portugál nyelvből és magyarokat kalauzol a mediterrán országban. Krisztina kilenc éve él Portugáliában és nem csak a „kötelező” látnivalókat, a történelmi emlékeket mutatja meg, a portugál hétköznapokból is ízelítőt ad. Örömmel visz családokat kirándulni Lisszabonban és környékén, nem rohan, mindig hagy időt arra, hogy a vendégek magukkal is foglalkozzanak.

Read More

Madeira: Funchalt látni és megszeretni

Az örök tavasz szigete minden évszakban varázslatos, de tavasszal és nyáron kifejezetten kellemes. A parkokban, a trópusi kertekben valóságos illatorgia fogad, és sok helyen úgy érzed, a hódítások korába csöppentél. Aktív pihenésre, néhány napos lazulásra, kellemes, borozgatós csatangolásokra egyaránt alkalmas hely Madeira fővárosa, Funchal, ahol néhány utcán a szánkó a tömegközlekedési eszköz.

Read More
Loading

Élmény&Világ Tipp

Videók

Loading...

Hirdetés