Egy német kapitány indította el a spéci légitársaságot Horvátországban, a hírek szerint sokat küzdött érte. A hidroplánok több dalmát városban nem a repülőtéren, hanem a belváros előtti kikötőben veszik fel az utasokat. A European Coastal Airlines már nem csak Horvátországban repül, vannak járatai Olaszországba is.

Egzotikus szigetek mintájára

Sok egzotikus nyaralóhelyen már régóta hidroplánokkal viszik a turistákat a szigetek között. A Maldív-szigeteken is működik egy erre specializálódott légitársaság, ami 40 gépet üzemeltet, de Ausztráliában és a karib térségben is léteznek hasonló cégek. Horvátországban két évvel ezelőtt jelent meg a European Coastal Airlines, ami azóta több útvonalon menetrendszerinti járatokat üzemeltet, és chartereket is indít. Az ötletgazda német pilóta szerette volna megnyerni a horvát kormányzatot is, hogy támogassa a vállalkozást, ez azonban nem sikerült, így saját erejéből kezdett építkezni. Úgy tűnik, nem döntött rosszul, légitársasága járatai iránt ugyanis egyre nagyobb az igény, és már nem csak a horvát szigetek között repülnek.

Több dalmát városban a centrumba érkezik a repülő

A European Coastal Airlines több városban saját kikötőt épített gépeinek, de van olyan célpont, mint például Dubrovnik, Zadar vagy Krk, ahol a nemzetközi repteret használják. Előfordul az is, hogy a 19 fős gépek a történelmi belváros kikötőiben teszik le az utasokat, Pulán, Rijekában, Splitben nem ritka, hogy a vitorlások között egyszer csak feltűnik egy DHC6-300-as. A társaság kikötői kifejezetten hangulatosak, dizájnosak, teraszos bárokban, elegáns várószobákban készülhetnek az utasok az indulásra. És itt nem kell két órával korábban becsekkolni, elég, ha a felszállás előtt 20 perccel befut az utas. Sok turista használja a járatokat egynapos kirándulásokra. Hátizsákkal kimennek a kikötőbe, a reggeli géppel átruccannak valamelyik szigetre, este pedig jönnek is vissza. Egy Zadar-Rab retúrjegy átszámítva durván 28 ezer forintba kerül.

A leghosszabb járatuk (Split-Pula) másfél órát tölt a levegőben, de van olyan viszonylat (Resnik-Split), ahol mindössze 4-5 percig tart a repülőút. A gépek kb. 45 perc alatt repülik át az Adriai tengert, az Ancona-Zadar járat menetideje 48 perc. 

Néha a hajók miatt csúszik a menetrend

A légitársaság már 17 város között repül, a hálózatot Olaszország felé is bővítették. Anconát és Pescarat is összekötötték a horvát turisztikai központokkal. Több kikötőben azonban nincs könnyű dolguk a pilótáknak, és körözniük kell egy darabig, amíg a hajósok észreveszik a vízen landolni készülő hidroplánt. A kikötőkhöz ugyanis nem tartozik kijelölt felszállópálya a vízen, a széliránytól, a hullámzástól és a forgalomtól függően választ irányt a személyzet. Egy biztos, a European Coastal Airlines színesítette a turisztikai kínálatot az Adriai-tenger térségében. Pár évvel ezelőtt Máltán voltak hasonló kísérletek, az ott próbálkozó kanadai cég azonban kivonult, mivel nem sikerült beszerezni az engedélyeket ahhoz, hogy járatokat üzemeltessen Szicília és Málta között.