Kínában nincs könnyű dolguk a légiutas-kísérőknek. A belföldi járatokon rendre okoznak olyan galibákat az utasok, amik máshol nem, vagy csak nagyon ritkán fordulnak elő. Arra is volt példa, hogy egy utas kinyitotta a vészkijáratot, és azon át távozott, mert sietett. A kínai turisztikai hivatalnak tavaly figyelmeztetést kellett kiadnia, mert ugrásszerűen megnőtt a vészkijáratos incidensek száma.

Azt hitte, a WC ajtaját feszegeti, a vészcsúszdát nyitotta ki

Felszállás előtt a mellékhelyiségbe akart menni egy nő az egyik belföldi járaton Kínában. Mivel a WC előtt többen álltak, nem akart várni, keresett egy másik nyílászárót, amit elkezdett feszegetni. Ez azonban a gép egyik vészkijárata volt, amit az utaskísérők már élesítettek az induláshoz. Ez azt jelenti, hogy nyitáskor azonnal felfújódik a vészcsúszda. A jellegzetes hangra figyelt fel a személyzet. A gép természetesen nem tudott elindulni, az utasokat leszállították, két órát kellett várni arra, míg a műszakiak leeresztették és visszacsomagolták a helyére a csúszdát. A renitens nőről kiderült, hogy ez lett volna az első repülőútja, valószínűleg ezért nem tudta, hogy rossz helyen próbálkozik. Az asszony egyébként nem szállhatott vissza, a rendőrök a legközelebbi kapitányságra vitték, hogy kihallgassák.

Balhét balhé követett: sok a renitens utas Kínában

Tavaly nyáron szintén egy belföldi járaton egy gyújtogató utas okozott problémát. Sikerült egy kis benzint vinnie a fedélzetre. Közvetlenül landolás előtt gyújtotta fel az egyik ülést. Hogy miért, arra nem tudott választ adni.

Az utóbbi években divatba jött, hogy a gyerekes szülők nem viszik ki csemetéjüket a WC-re, hanem a folyosón vagy a hátsó konyha környékén végeztetik velük a nagydolgukat. Amikor az egyik ilyen esetben letolták a szülőket, ők annyit reagáltak, hogy a gép mellékhelyisége túl kicsi, ezért kényelmetlen lett volna oda bemenni.

Szintén tavaly történt, hogy a feldühödött utasok gurulás közben kinyitották a China Eastern gépének három vészkijáratát. Elmondásuk szerint bosszúból, mert késett a gép, és az indulást a kötelező jégtelenítés is hátráltatta, ami alatt a személyzet kikapcsolta a légkondicionálót. Egy turistacsoport három tagja ezért úgy döntött, hogy megakadályozza a felszállást. Tök logikus.

Egy másik kínai járaton azért tört ki tömegverekedés, mert egy kisbaba nem akarta abbahagyni a sírást. Először csak szóltak az anyának, hogy csináljon valamit a gyerekkel, aztán a szóváltás heves vitába, majd fedélzeti bunyóba torkollt.

Központi figyelmeztetést kaptak a kínai turisták

Egyébként tavaly minden korábbinál több problémát okozott a vészkijáratok nyitogatása a kínai gépeken. Csak az év első felében több mint 10 eset történt. Egy idős férfi – a felirat ellenére – kapaszkodónak nézte az ajtót nyitó kart. Addig kapaszkodott belé, amíg az ajtó kinyílt.

Szakértők azzal magyarázták az esetek számának növekedését, hogy az elmúlt évben rekordot döntött a repülőre szálló kínai utasok száma. Sokan előtte még sosem repültek, így halvány fogalmuk sincs az alapvető szabályokról.

Olyan is akadt, aki úgy gondolta, hogy indulás előtt még szellőztet egy kicsit, ezért nyitotta ki a szárny feletti ajtót. A helyzet annyira súlyossá vált, hogy 2015-ben a kínai turisztikai hivatal is figyelmeztetést adott ki: az utasok ne nyitogassák a gépek vészkijáratait, ha repülni akarnak.

Az adatok szerint 2014-ben 110 millió kínai turista járt külföldön, az előrejelzések pedig azt mutatják: számuk hamarosan eléri az 550 milliót.

„Cabin crew arm your doors and crosscheck!”

Az utasok többségének fel sem tűnik ez a mondat, amikor a vezető utaskísérő kiadja az utasítást a személyzet többi tagjának. A stewardessek ilyenkor ellenőrzik azokat az ajtókat, melyekért felelnek, és üzembe helyezik azt az automatikát, ami vészhelyzetben azonnal nyitja a csúszdákat. De nemcsak a saját kijáratukat ellenőrzik, hanem a kollégájukét is, így próbálják kizárni a figyelmetlenségből adódó baleseteket. A repülőgépek ajtói egyébként repülés közben nem nyithatók. A kijáratokat ugyanis úgy tervezték, hogy a kabinban uralkodó nagyobb légnyomás szinte belepréseli azokat a keretbe.