Az ország szinte minden tájáról érkeztek régi mozdonyok, kocsik az elmúlt években Kemencére. A járműveket lelkes vasútbarátok újították fel és hozták üzemképes állapotba és ők azok, akik működtetik a kisvasút mesevilágát a szlovák-magyar határ közelében.

Hirdetés

Hangulatos döcögés a Csarna völgyében

A kemencei állomás olyan, mint ahol minden összement volna egy kicsit. Furcsa kinézetű, zömök, vasgyúró mozdonyok, elektromos gépek, csillék, áruszállító kocsik sorakoznak a vágányokon, háttérben a Börzsöny lejtőivel és a sűrű erdővel. Innen indul a jelenleg 4 kilométer hosszú vonal, ami a településről kiérve befordul a Csarna-patak völgyébe és kanyarog az erdőben egészen a Feketevölgyig. Innen még további 3 kilométeren folytatódik a pálya, azonban ez a szakasz egyelőre romos állapotban van, mivel a hegyről lezúduló villámárvizek korábban tönkretették a kisvasút töltését.

Újabban egy bordóra mázolt, „Csepel” motoros mozdony húzza a szerelvényeket, ami Zala megyéből, Pankaszról került ide. A Kisvasutak Baráti Körének tagjai felújították, kipofozták és forgalomba állították.

Csak semmi rohanás

Kemencén 15 km/órás sebességgel járnak a szerelvények. Ez a pályára és a járművek számára is engedélyezett maximum. A vonatok kb. 25 perc alatt kaptatnak fel, ami azért is jó, mert bőven marad idő a bámészkodásra, az erdei nézelődésre. Az utas tudja, hogy nem az Euro Starra váltott jegyet, itt nem az a lényeg, hogy minél rövidebb idő alatt minél több utast vigyenek el A-ból B-be, az utazás élményén van a hangsúly.

A patak hol a jobb-, hol a baloldalon kanyarog, egy több száz méteres szakaszon pedig olyan, mintha egy természetes alagútban zötyögne a vonat. A töltés két oldalán álló fák lombkoronája ugyanis összeér a sínek felett. Évente kb. 10 ezer látogató fordul meg a kemencei kisvasúton. Vannak, akik csak a vonatozás miatt jönnek, mások felmennek a reggeli járattal, túráznak egy jót és lejönnek az utolsó vonattal, de akadnak olyanok, akik órákat töltenek el a múzeumvasút bázisán.

Kisvasutazáshoz a Börzsöny az egyik legjobb környék. Az idei évtől már öt helyen közlekednek a szerelvények az erdőben. Jó száz évvel ezelőtt egyébként mintegy 200 kilométernyi vasút hálózta be hegyvidéket, a kiépített vonalakon szállították a kitermelt fát a nagyvasúti rakodópontokra vagy a Duna partjára. Jelenleg kb. 40 kilométeren van folyamatos közlekedés.

Hirdetés

De miért múzeumvasút a kemencei kisvasút?

Kemencén minden járműnek külön története van. Évtizedekkel ezelőtt bányákban, gazdasági vasutakon, erdei vonalakon dolgoztak az itt bemutatott gépek. Aztán amikor ezek a vonalak megszűntek, felajánlással, közadakozással, összefogással sok vasúti eszköz átkerülhetett a Börzsönybe. A Kisvasutak Baráti Körének rengeteg különleges mozdonyt, kocsit sikerült megmenteni az enyészettől. A civilek ezeket felújították, és az eredeti állapotnak megfelelően helyreállították. A kemencei telepen látható bivalyerős villanymozdony, amit egykor bányákban használtak, de van olyan elektromos szerkezet is, ami leginkább egy sínen guruló mosógépre emlékeztet, szintén egy bányavasúti eszközről van szó.

A jelenleg utasokat szállító nyitott kocsik egykor a sajóbábonyi vegyi műveknél szolgáltak tartálykocsiként. Miután áthozták őket Kemencére, a szerkezetüket úgy alakították át, hogy az utastér alacsonypadlós, akadálymentes legyen, így akár mozgássérülteket is szállíthat.

A peron mellett az elmúlt években helyreállították a kovácsműhelyt, ahol hangulatos kiállítást rendeztek be. Van itt olyan szánkó, amivel egykor az erdészek közlekedtek, de láthatók vasúti eszközök, makettek, modellek, egyenruhák, erdészeti szerszámok. És itt lakik Bözsi, a zöld kuli, ami felújítása után Biatorbágyról költözött Kemencére. Különleges alkalmakkor be is indítják a vasútbarátok.

Jegykezelő mentős, pályaépítő könyvtáros

A Kisvasutak Baráti Köre 2000-ben állapodott meg az Ipoly Erdő Zrt-vel, hogy jelképes összegért kibérli a területet, és ott múzeumvasutat hoz létre. Az egyesület tagjai azóta megszállottan dolgoznak itt szabadidejükben. Munka után minden hétvégén indulnak Kemencére. Ki azért, hogy mozdonyt vezessen, ki azért, hogy a jegyeket kezelje, ki azért, hogy a pályát építse, vagy a járműveket szerelje. Van közöttük informatikus, szoftvertesztelő, parlamenti könyvtáros, mentős, de szép számmal akadnak olyanok, akik főállásban is kötött pályán dolgoznak, járnak ide hivatásos mozdonyvezetők, villamosvezetők, vasutasok.

Tipp: Ha szereted a Börzsönyt és a Dunakanyar környékét, és szeretsz túrázni, érdemes tavasztól őszig az összes kisvasutat kipróbálni. És ha ez még nem lenne elég, ott van a vadonatúj kertivasút a katalinpusztai kirándulóközpontban. Összegyűjtöttük a börzsönyi vonalak menetrendjét: