Hatvan horgászcsapatot várnak május végén a Tisza-tóra. Május 28-a és június 5-e között rendezik a European Carp Masters pontyfogó horgászversenyt, amelyre még bárki nevezhet. A nemzetközi megmérettetés a tó teljes területén zajlik majd.

Négy medence, hatvan csapat

Látványos programmal indul a szezon Magyarország második legnagyobb vízfelületén. A Team Eurofishing pazar környezetben, a Tisza-tó négy medencéjében rendezi meg a European Carp Masters pontyfogó horgászversenyt, amelyre 60 csapatot várnak a szervezők. Az Abádszalóki-öböl, a Sarudi-medence, a Poroszlói-medence és a Tiszavalki-medence lesz a nemzetközi megmérettetés helyszíne, sorsolással döntik el, hogy melyik csapat, melyik vízfelületen próbálkozhat. A tét nem kicsi, kereken 3000 Euró. A szervezők elmondása szerint bárki nevezhet, aki elkötelezett híve a természetes vízi pontyhorgászatnak, és szabálysértés miatt nem tiltották el a horgászattól.

Maratoni horgászverseny

Az előkészületek már május 27-én megkezdődnek, ekkor érkeznek a csapatok a rendezvény központjául szolgáló Tiszafüredre, a Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. tavaly elkészült irodájához. A megnyitót, a sorsolást szombaton tartják, aztán a versenyzők elfoglalják a számukra kijelölt horgászhelyeket. Este hatkor a magasba lőtt jelzőrakéta indítja a versenyt, ami egészen június 5-ig tart. Minden szektorban az a csapat nyer, melynek tagjai a legtöbb halat fogták ki a verseny ideje alatt. A European Carp Masters vándorkupát pedig az kapja, akinek az öt legnagyobb hal akad a horgára.

Kövesd a program előkészületeit:

European Carp Masters Cup

Nevezés, szabályzat és részletek itt:

http://teameurofishing.com/versenyeink/

Versenyhelyszínek a magasból

Természeti csodák az Alföldön

A Tisza-tó hazánk második legnagyobb vízfelülete, leánykori nevén Kiskörei víztározó. 127 négyzetkilométeren terül el. Amikor 1973-ban elkészült a kiskörei duzzasztó és erőmű, a tározó még árvízvédelmi és mezőgazdasági célokat szolgált, a többi között azt, hogy megkönnyítse az öntözést az Alföld közepén. Szépen lassan a turisták is felfedezték, a 80-as évek végén és a 90-es évek elején az ország egyik legkedveltebb turistacélpontjává vált. Egyre több látványosság várja a pihenőket: ártéri tanösvények, madárvárták épültek, Poroszlón elkészült a térség élővilágát bemutató ökocentrum, Tiszafüreden pedig átadták a kerékpárosok minden igényét kiszolgáló kerékpáros központot. Noha a tározó alig múlt 40 éves, a legtöbb helyen olyan érzése támad a turistának, mintha egy ártéri őserdőben járna.