Zadar és környéke, egyáltalán Dalmácia jó választás, ha nemcsak a parton akarod süttetni magad reggeltől estig, hanem egy kicsit tartalmasabb, aktívabb pihenésre vágysz. Kényelmesen, viszonylag gyorsan elérhető. Rengeteg program vár rád a vízen és szárazföldön egyaránt, nem mellesleg számtalan magyar vonatkozású emlékbe botlasz. Tudtad, hogy errefelé a legsósabb az Adriai-tenger vize?

Hirdetés

Ha Zadar környékét szeretnéd felfedezni, érdemes szállást keresni a várostól délre eső falvakban, kisvárosokban. Könnyű belefutni hangulatos vízparti apartmanokba, kempingekbe, panzióba, melyek saját partszakasszal és stranddal is rendelkeznek. Lényegesen olcsóbb, mint Zadar, ugyanakkor nyugisabb is. A mi választásunk Sukosanra esett, ami hatalmas vitorláskikötővel rendelkezik, sokan innen vágnak neki egy kellemes adriai hajótúrának. Egy olyan kempingben találtunk szállást, aminek a közepén egy kétemeletes, jól felszerelt apartmanház áll, a bejárattól mintegy 10 méterre már a tenger hullámzik. Kifogtuk a legjobb apartmant a másodikon, hatalmas terasszal, panorámával a tengerre és a szemközti szigetekre. Bázisnak tökéletes volt: Zadar autóval 10 perc, étterem és bolt a környéken, lehetett bringát és kismotort bérelni, a strand és jetski helyben.

A XI.-XII. században jelentős volt a magyar jelenlét Dalmáciában. Vezetett itt hadjáratot I. László, utána pedig Könyves Kálmán hódította meg Horvátországot és Dalmácia felé terjeszkedett. 1102-ben Tengerfehérváron koronáztatta magát horvát királlyá. Komoly figyelmet fordított a dalmát városokra, amelyeket nem erővel próbált megtartani, hanem kedvezményekkel, kiváltságokkal és autonómiával. Az ő idején vált szokássá, hogy a magyar királyok háromévente felkeresték a dalmát városokat.

Bakancslista Zadarban

Zadar egy egyhetes nyaralás alatt minimum két napot megér. A kocsival nem érdemes az óvárosba behajtani, mivel nehéz parkolóhelyet találni, ráadásul fizetős is. Tedd le a kocsit valamelyik bevásárlóközpont mélygarázsában. Ezekről a helyekről 10 perces sétával elérhető a városkapu, a történelmi mag, ahol minden napszakban érdemes flangálni, beülni egy-két helyre, megkóstolni a dalmát konyha ízeit. Ráadásul évek óta magyar segítségre is számíthatunk, ha bajba kerülnénk, a főszezonban ugyanis magyar rendőrök is járőröznek a városban és a közeli üdülőfalvakban.

Panoráma a katedrális tornyából

A katedrális az 1300-as években nyerte el mai formáját. A hófehér Szent Anasztázia katedrális mind a mai napig a város legnagyobb és legmagasabb épülete, a toronyból nyíló körpanoráma megéri azt a pár száz lépcsőt, és némi lihegést, amíg felérünk a felső szintre. Az Anasztázia tornyából figyelhetjük a jelentős hajóforgalmat, megszámolhatjuk a város előtt húzódó keskeny szigeteket, nézhetjük az alattunk lévő sikátorok pezsgő életét, a fény játékát a tengeren.

Körtemplom

A katedrális közvetlen szomszédságában áll a Szent Donát körtemplom, ami a város egyik jelképe. Sokan azt gondolják, hogy a katedrális szerves része, pedig nem. A XI. században épült, 27 méter magas, 22 méter széles és a bizánci korra emlékeztet.

Horgonyt fel!

A városba naponta érkeznek hatalmas szállodahajók, ezek precíziós kikötése önmagában látványosság. Több kis cég indít innen kirándulásokat a szemközti szigetekre, és az ott létrehozott nemzeti parkba. A kínálat sokrétű, a néhány órás túrák mellett vannak fél- és egész napos programok is. Egyébként saját túravezetőt is felfogadhatunk, aki motorcsónakkal visz át minket a szigetekre, azonban érdemes vigyázni, mivel előfordulnak kóklerek és csalók, akik előre elkérik a pénzt, telefonszámot nem adnak, a megbeszélt időpontokban meg jól nem jelennek meg.

Zenél a tengeri orgona

A délszláv háborúban Zadar is megsérült. A város rekonstrukciója során jött az ötlet, hogy a sétány szélén víziorgonát kellene építeni. A beruházás 45 millió kunából valósult meg 2005-ben, azóta Zadar egyik fő látványossága. A 35 sípos orgonát a lépcsősorba építették be, amin a tenger hullámai zenélnek. Nyáron sokan innen nézik a varázslatos naplementét.

Belvárosi naperőmű

A tengeri orgona mellett, a kikötőben épült meg “A Nap köszöntése” emlékmű, ami esténként a város egyik legkeresettebb látványossága. Az emlékmű nem más, mint egy 20 méter átmérőjű napelem rendszer, ami nappal energiát termel, este pedig izgalmas fényjátékba kezd. Nemcsak a turizmust szolgálja, ugyanis emlékmű által termelt villamos energiát a hálózatba táplálják.

Öt kút tere

A város egyik leghangulatosabb tere, a várfal tövében. A velencei időkre emlékeztet, ugyanis amikor Velence elfoglalta Zadart, a törökök is megindultak a városért. Gyors építkezés kezdődött, felhúzták a várfalat, a vízről azonban megfeledkeztek, a régi kutak ugyanis így a városon kívülre kerültek. Vízvezetékekre és tárnákra volt szükség ahhoz, hogy Zadar ne maradjon ivóvíz nélkül.

Csobbanás a kikötőben

Bár a hatóságok nem nagyon örülnek neki, de általában szemet hunynak a kikötői úszkálás felett. Rengetegen csobbannak a nyári melegben a tengeri orgonánál, és végig, a kikötőtől az egyetemig húzódó promenádról. Hívogat a csillogó víz, ami olyannyira tiszta, hogy a tengerfeneket is látni. A promenádon végig vannak lejárók, ám nem olyan könnyű kijönni a vízből, mint ahogy gondolnánk. A hullámzás miatt óvatosnak kell lenni, különben a tenger pillanatok alatt felken minket a partfalra, a csúszós köveken pedig kagylók telepedtek meg. A helyieknek is fix program, hogy délutánonként lejönnek ide, csobbannak egy jót, úsznak pár hosszt, kijönnek, kicsit száradnak, aztán hazamennek.

Egyetem a parton

Nem tudom, ki hogy van vele, de én baromira irigylem azokat a hallgatókat, akik a zadari egyetemen tanulnak. A promenád déli csücskében áll a patinás épület, aminek ablakai a tengerre néznek. A látvány valószínűleg csak a vizsgaidőszakban lehet dühítő.

Tudtad, hogy az Adriai-tenger sótartalma a déli területeken az átlagosnál jóval nagyobb? Zadartól délre a sótartalom eléri a 38 súlyezrelékes értéket, ami magasabb, mint az óceánoké.

Zadar különleges palotáiról, történelmi templomairól, az idei nyár programjairól, illetve a belépődíjakról itt olvashatsz!

Hirdetés

Kirándulj a tengerparton!

Ha elindulunk dél felé, a tengerparti 8-as úton, rengeteg különleges formájú szigetet, egy egész sor hangulatos városkát és halászfalut találunk, kisforgalmút strandokkal, kedves kikötői bárokkal, éttermekkel, ahová a szemünk láttára érkezik meg napközben is a frissen fogott alapanyag. Jönnek hűtőkocsik a kisebb-nagyobb halászhajóktól, de van, aki motoron szállítja a partról a konyhára a kagylót. A bozótos, cédruserdős partszakaszon még sok helyen felfedezhetők a délszláv háború emlékei, rengeteg a málló, omladozó bunker, amelyekből a 90-es években részben az utat, részben a tengert ellenőrizték a katonák.

Tengerfehérvár

Egy dalmáciai város viharos történelemmel. 1000 körül a horvát trónharcok idején a bizánci császár foglalta el, aki Velence felügyeletére bízta. Kicsivel később a horvát király visszaszerezte. 1097-ben Könyves Kálmán foglalta el, pár évvel később ismét Velence tette rá a kezét, de II. István ismét magyar kézre kerítette. 1125-ben érkezett a velencei dózse, majd az 1400-as években a nápolyi király, aki végül megint eladta Velencének. 1646-ban Ibrahim török pasa foglalta el és felgyújtotta a várost. Később ismét Velence fennhatósága alá került, majd jöttek a franciák, volt Ausztria része, aztán a II. világháború után egy ideig az olaszok irányították, végül visszakerült Horvátországhoz. Egy hangulatos város gyönyörű sikátorokkal, nyugodt tengerparttal, lenyűgöző panorámával a szemközti szigetekre, egy sor történelmi épülettel. Könyves Kálmán itt koronáztatta magát horvát királlyá.

Szerelemsziget

Zadartól 20 kilométerre Turanj előtt, a part közelében található egy különleges sziget. A levegőből hamar szemet szúr, hogy szív alakot formáz. Kb. 200 méter széles és teljesen lakatlan, egyébként magántulajdonban van, ebből kifolyólag nem nagyon látogatható. Az más lapra tartozik, hogy találkoztunk olyan helyi túravezetővel, aki felajánlotta: csónakkal kivisz ide bárkit egy kis birtokháborításra. A különleges szigetre már Napoleon térképészei is felfigyeltek, de a hírnevet az hozta meg neki, amikor 2009-ben látható lett a Google Earth térképén.

Ha még több halra vágysz: Pakostane

Egy kedves kis halászfalu, amit egyik oldalról a tenger, a másik oldalról a Vranko-tó határol, nem véletlen, hogy az itteni éttermek étlapjain nemcsak tengeri halakat kínálnak. A falunak igazán falatnyi, de annál otthonosabb a történelmi központja. A főtér gyakorlatilag egybeépült a kikötővel, amivel szemben három különleges kis sziget található, Hitnek, Szerelemnek és Szeretetnek nevezik őket a helyiek. A legkisebb a Hit, melyen egy kápolna is áll. Régen, amikor a halászok kimentek a nyílt vízre, az asszonyok áteveztek ide, és a kápolnánál imádkoztak, hogy mindenki épségben hazatérjen. Pakostanéból is sok helyre indulnak tengeri kirándulások, de ha a három sziget valamelyikére szeretnél kimenni, bérelj egy kajakot, vagy csónakot és evezz át. Megéri.

Zadar – forgalomtól függően – kb. 6-7 óra alatt elérhető autóval. Szinte végig jó minőségű autópályán vezet út, az utolsó szakaszon alagutak és szerpentinek teszik izgalmasabbá a vezetést. Az autópályadíj oda-vissza 280 kunába kerül, amit szakaszonként, a kapuknál kell fizetni. Rengeteg a benzinkutas, éttermes pihenőhely. A kevésbé gyakorlott vezetőknek sem kell tartani az autópályától, sokan balkáni állapotokra és vezetési stílusra számítanak, ehhez képest általában eléggé nyugodt ütemben zajlik a forgalom. A turnusváltásos időszakokat jobb kihagyni, ha mégis vasárnap vágunk neki az útnak, akkor érdemes hajnalban elindulni és úgy tervezni az utat, hogy reggel hatig elhagyjuk a zágrábi körgyűrűt. A díjkalkulátort itt találod. 

Bóra időnként lecsap

A bóra a térségben a szárazföld felől fújó szél, ami általában a téli időszakban tombol, akkor akár heteken át is dühönghet, de nem ritka, hogy nyáron is erőre kap. Száraz, aszályos, forró hetekben komoly veszélyt jelent, gyorsan és könnyen táplálhat nagykiterjedésű erdőtüzeket. Horvátországban tavaly nyáron komoly károkat okoztak az erdőtüzek, több területen turistákat kellett kitelepíteni az egyre terjedő lángok miatt. A tüzet ilyenkor elsősorban a levegőből próbálják megfékezni.

Több tengerparti városban állomásoznak egységek, amelyek pillanatok alatt felszállnak, ha befut a riasztás. Ez a videó Zadar mellett készült az elmúlt nyáron. Hat gép egy óra alatt fékezte meg a lángokat, miközben gyakorlatilag körtáncot jártak a környék felett. A strand előtt leszálltak a vízre, néhány másodperc alatt töltöttek, majd indultak a célterület fölé.

Hidroplánokkal a szigetek között

Sok egzotikus nyaralóhelyen már régóta hidroplánokkal viszik a turistákat a szigetek között. A Maldív-szigeteken is működik egy erre specializálódott légitársaság, ami 40 gépet üzemeltet, de Ausztráliában és a karib térségben is léteznek hasonló cégek. Horvátországban két évvel ezelőtt jelent meg a European Coastal Airlines, ami azóta több útvonalon menetrendszerinti járatokat üzemeltet, és chartereket is indít. Az ötletgazda német pilóta szerette volna megnyerni a horvát kormányzatot is, hogy támogassa a vállalkozást, ez azonban nem sikerült, így saját erejéből kezdett építkezni. Úgy tűnik, nem döntött rosszul, légitársasága járatai iránt ugyanis egyre nagyobb az igény, és már nem csak a horvát szigetek között repülnek.

European Coastal Airlines több városban saját kikötőt épített gépeinek, de van olyan célpont, mint például Dubrovnik, Zadar vagy Krk, ahol a nemzetközi repteret használják. Előfordul az is, hogy a 19 fős gépek a történelmi belváros kikötőiben teszik le az utasokat, Pulán, Rijekában, Splitben nem ritka, hogy a vitorlások között egyszer csak feltűnik egy DHC6-300-as. A társaság kikötői kifejezetten hangulatosak, dizájnosak, teraszos bárokban, elegáns várószobákban készülhetnek az utasok az indulásra. És itt nem kell két órával korábban becsekkolni, elég, ha a felszállás előtt 20 perccel befut az utas. Sok turista használja a járatokat egynapos kirándulásokra. Hátizsákkal kimennek a kikötőbe, a reggeli géppel átruccannak valamelyik szigetre, este pedig jönnek is vissza. Egy Zadar-Rab retúrjegy átszámítva durván 28 ezer forintba kerül.