Pokemon-keresők lépték át illegálisan az amerikai-kanadai határt – közölte az amerikai határőrség szombaton. Nem ez az első eset az Egyesült Államokban, hogy “ügy” lett a világszerte rendkívül népszerűvé vált internetes játékból.

A Kanadával határos Montana állam egyik kies vidékén két kanadai fiatalember bukkant fel, kezében a mobiltelefonra telepített Pokemon Go játékot böngészve – írja az MTI. Az amerikai határőrök tartóztatták fel őket. Kiderült: a tinédzsereket annyira lefoglalta a játék, annyira keresték a figurákat, hogy észre sem vették, átsétáltak az Egyesült Államokba. A határőrök felhívták a szülőket, akik a határon várták a két fiatalt.

Nem ez az első eset az Egyesült Államokban, hogy “ügy” lett a világszerte rendkívül népszerűvé vált internetes játékból. A washingtoni Holokauszt Múzeum és az arlingtoni nemzeti sírkert vezetői már felhívták a játékos kedvűek figyelmét, hogy az ő területükön nem kívánatos a Pokemon Go.

Világszerte más jelentős emlékhelyek és turistalátványosságok vezetői is hasonló felhívást tettek közzé, a többi között Németországban, legutóbb pedig Japánban, az Izumo szentéllyel kapcsolatban. (via MTI)