Új szolgáltatást indított a Szegedi Közlekedési Társaság: mostantól csúcsidőn kívül járatonként két bicikli szállítható. Ez még csak a próbaüzem, de ha beválik, akkor folyamatosan lehet majd bringát szállítani a villamosokon.

Szegeden is pörög a bringázás, egyre többen tekernek a városban, az önkormányzat ezért elhatározta: megpróbálja még inkább összekapcsolni a közösségi közlekedést a kerékpározással. Az elmúlt években nyolc végállomáson épültek bringatárolók, de a jövőben több olyan megállót alakítanak ki, ahol a bicikliket is le lehet tenni. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a kerékpárosok jóval nagyobb távolságokat tegyenek meg a városban.

Európa számos nagyvárosában felvihetik járgányaikat a biciklisek a villamosokra. Van, ahol ezért külön kell fizetni, van, ahol a szolgáltatás ingyenes. A Szegedi Közlekedési Társaság fél évig teszteli az új szolgáltatást, egyrészt annak fogadtatását, másrészt a kerékpárok rögzítését. A villamosok utasterében speciális hevedereket és keréktámaszokat szereltek fel.

A szegedi villamosokra jelenleg csúcsidőn kívül lehet bringával felszállni, ami azt jelenti, hogy munkanapokon reggel 6 és 9, valamint délután 1 és 5 óra között nincs erre lehetőség. Külön piktogramokkal látták el azokat az ajtókat, ahol felvihetők a járatokra a kerékpárok. A szakértők azt nyilatkozták: a próbaidőszak tapasztalatai alapján tesznek majd javaslatot a városvezetésnek a szolgáltatás meghosszabbítására. (via MTI)