Június óta játsszák a Palace Színházban a Harry Potter és az elátkozott gyermek című darabot, ami már eddig is jegybevételi rekordot hozott. Most újabb 250 ezer jegyet hoztak forgalomba, de pillanatok alatt elkapkodták. Dolgoznak a jegyüzérek is, akik – átszámítva – két millió forintos áron is kínálnak belépőket másodkézből.

Hirdetés

A rajongók gyakran órákat állnak sorban azért, hogy valamelyik londoni előadásra jegyet szerezzenek. Június óta teljes az őrület a West Enden a Harry Potter darab körül. Az előadás a tervek szerint jövő év decemberéig lesz műsoron. Nem régiben újabb 250 ezer jegyet dobtak piacra, de a nézők egyetlen nap alatt valamennyit elkapkodták. A színház dolgozik azon, hogyan lehetne az előadásokat sűríteni, hogy minél többen láthassák a darabot.

Nem véletlen, hogy ekkora érdeklődés mellett beindultak a jegyüzérek is, akik egészen pofátlan módon árulják a belépőket. Az MTI tudósítója szerint van, aki márciusra 8300 fontért, azaz nagyjából 3 millió forintért, míg áprilisra 1,8 millió forintért kínálja az amúgy durván 50 ezer forintos jegyet. Kiakadtak a darab producerei is, akik kedves levélben és közleményben üzentek a vásárlóknak. Az írták: a jegyszedők megtagadhatják tőlük a belépést, ha bizonyítva látják, hogy a jegyek üzérektől származnak.

Hirdetés

A J.K. Rowling Harry Potter-sorozatának főhőseiről szóló darab a regényfolyam hetedik, befejező története után 19 évvel játszódik. A drámában Harry Potter már felnőtt férfi, három iskolás gyerek apja, a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozik, Hermione Granger pedig Ron Weasley felesége. A Londonban látható színházi mű Harry Potter történetének eddig kevésbé ismert részeiről, a fiú meggyilkolt szüleinek életéről is mesél.

Rowling először 2013 decemberében beszélt a darabról, miután elmondása szerint számtalanszor megkérték arra, hogy alakítsa át színpadi művé a regényeket. A két hete könyv formájában is megjelent darab megírásában Jack Thorne író és John Tiffany rendező is részt vett. (via MTI)