Bővül a Légiközlekedési Kulturális Központ flottája. A néhány évvel ezelőtt forgalomba állított Malév Air Tours Ikarus 250-es és Setra 208-as mellett idén egy szintén Malév festésű Ikarus 350-es is szolgálatba áll a reptérlátogatásokon. Az autóbusz felújítása javában tart, ha minden jól megy, tavaszra elkészül.

Előkerültek a légitársaság színei

Az elmúlt évben vásárolta meg a Légiközlekedési Kulturális Központ a pestszentlőrinci Karinthy Frigyes Gimnáziumtól az Ikarus 350-est, mely korábban a Malév szolgálatában állt. Az átfogó felújítás novemberben kezdődött meg a Győr melletti Nyúlon, a FourSzabó Kft. bázisán. A hatalmas karosszérián a szétbontás során azonnal előkerültek az öt évvel ezelőtt megszűnt nemzeti légitársaság jellegzetes színei.

Az Ikarus-DAF 350-es komoly meglepetéseket okozott a műhelyben, a vázszerkezet számos pontján fedezték fel a korrózió nyomait. Rengeteg elemet kellett kicserélni, az autóbuszba az elmúlt hetekben közel félszáz méter zárszelvényt építettek be a szakemberek. Pár nappal ezelőtt a helyükre kerültek a szélvédők is.

Biatorbágy, Kecskemét, Budapest, Nyúl

Az Ikarus 350-est a hétvégén átszállították Biatorbágyra, ahol a klímarendszer javítása történik. A különleges autóbusz innen Kecskemétre kerül, ahol elnyeri az eredeti, maléves külsejét. A festés, fényezés után pedig a DAF Hungary fővárosi bázisára gurul, itt a jármű műszaki tartalma esik át jelentős beavatkozásokon. A belső tér teljes felújítása, a kárpitozás a tervek szerint ismét a nyúli műhelyben zajlik majd.

A főszezonban már utasokat szállít

A Légiközlekedési Kulturális Központ azt tervezi, hogy a teljes felújítás után az Ikarus 350-es szinte azonnal hadrendbe áll az Aeroparkból induló ferihegyi reptérlátogatásokon. Így a repülés és a repülőtér iránt érdeklődők már nemcsak a népszerű, és nem mellesleg díjnyertes Malév Air Tours Ikarus 250-esről és a Setra 208-asról, hanem a 350-esről is figyelhetik a forgalmi előterek változatos történéseit a nemzetközi légikikötőben.

Ez az autóbusz a 350-es típus 25. legyártott darabja volt. A légitársaság megrendelésére 1990-ben gurult ki a gyárból, és 1991 elején állt szolgálatba. Az LKK fontos feladatának tartja a repülőtérhez kötődő földi járművek megmentését, felújítását és bemutatását is az utókor számára.

Az Ikarus 300-as család nem csak itthon volt népszerű, külföldön is. A 80-as évek második felében jelent meg, a 350-esre például az Ikarusnál és a Malévnél is a 250-es típus utódjaként tekintettek. A járműcsalád dizájnját Örsi Ferenc ipari formatervezőnek köszönhetjük. Az első típusok óriási sikert arattak a ’86-os frankfurti autókiállításon. A különleges hátfalra sok helyen felfigyeltek, számos nyugati típusnál alkalmazták a 350-es technikai megoldásait. Ebből a típusból jobbkormányos változat is készült, a rendelkezésre álló adatok szerint mintegy 100 példány került Nagy-Britanniába.