Címke: farkas

Elegáns farkasbunda: felkészültek a télre a veresi farkasok

Beköszöntött a tél, ez pedig azt jelenti a farkasoknál, hogy megkezdődött a nagyjából februárig tartó párzási időszak. Teljesen természetes, hogy ilyenkor az állatok sokkal felfokozottabb hangulatban vannak, mint általában. A kézbarát és a vad falka tagjai gyönyörű bundát növesztettek a következő hónapokra. Az állatok sokkal nagyobbnak tűnnek, persze azért egy-két példány így sem panaszkodhat. Van olyan hím, amelyik felülről súrolja a 80 kilót!

Read More

Ezért nem érdemes cukizni a vadállatot!

Leprédázta gondozóját egy tigris egy amerikai cirkuszban. A nőnek az ijedtségen kívül nem esett komolyabb baja, de társa elég rendesen elagyabugyálta a feltételezhetően kézből nevelt nagymacskát. Az esetről egy látogató készített videót, majd feltette a netre. Vajon mit toltak el az utazó cirkuszban?

Read More

Ragadozók: farkasok nyomait kerestük a Bükkben

Magyarországról hosszú időre eltűntek a ragadozók. Száz évig farkasunk sem volt, levadászták, irtották őket. Tartottak tőlük a gazdálkodók is, ezért csapdákat állítottak. Az utóbbi évtizedekben, és főleg az utóbbi években azonban fordult a kocka. A farkasok újból megjelentek Magyarország északi területein.

Read More

Dóra&István: a farkasos formák

Az évek alatt azt veszi észre az ember, hogy alázatot tanul a farkasoktól. De hogyan kerül egy állatvédő a falka közelébe? Miért lesz fontos, hogy felkaroljon egy félreismert fajt? És hogyan lesz megszállott állatvédő egy tanárból és egy rádiós asszisztensből? Portré Dömötör Dóráról és Szilágyi Istvánról.

Read More
Loading

Élmény&Világ Tipp

Videók

Loading...