Válassza az Oldal lehetőséget

Címke: lisszabon

Sintra és Cascais: királyi városok Európa szélén

Lisszabonba könnyű beleszeretni. De ugyanígy jár az ember, ha felszáll az elővárosi vonatra és megnézi a régi királyi üdülővárosokat. Egyből kettő is akad a portugál főváros 30 kilométeres körzetében. Az egyik Cascais, az óceán partján, a másik Sintra, a hegyekben. A kettő között pedig a kontinens legnyugatibb pontja, Cabo da Roca világítótornya, ahol szinte folyamatosan ostromolják a partot a hatalmas hullámok.

Olvass tovább

Téged is vár a zenész idegenvezető Lisszabonban

Szimfonikus zenekarban játszik, online órákat ad portugál nyelvből és magyarokat kalauzol a mediterrán országban. Krisztina kilenc éve él Portugáliában és nem csak a „kötelező” látnivalókat, a történelmi emlékeket mutatja meg, a portugál hétköznapokból is ízelítőt ad. Örömmel visz családokat kirándulni Lisszabonban és környékén, nem rohan, mindig hagy időt arra, hogy a vendégek magukkal is foglalkozzanak.

Olvass tovább

Braga: a portugál Róma

Egy hangulatos történelmi város, amiről úgy tartják, hogy imádkozik, miközben Porto dolgozik, Lisszabon pedig szórakozik. Nem véletlenül mondják ezt, hiszen a 180 ezer lelkes városban 300 templom áll. Bragat érdemes felvenni a bakancslistára, mutatjuk is, hogy miért.

Olvass tovább
Betöltés

Élmény&Világ Tipp

Videók

Betöltés...