Válassza az Oldal lehetőséget

Címke: Malaga

Andalúziában kötelező: Caminito del Rey

Függőleges sziklafal, 100 méteres mélység, helyenként félelmetes, másutt elbűvölő panoráma, egy imbolygó és emberpróbáló függőhíd, a mélyben szaladó hegyi folyó, két vízesés, egy látványos vasútvonal, erőművek, és rengeteg természeti csoda. Mindez egy néhány kilométeres hegyi ösvényen, amely újranyitása óta turisták tömegeit vonzza Malagában. A Caminito del Rey, azaz a Király ösvénye kihagyhatatlan látványosság Andalúziában.

Olvass tovább

Ronda: varázslatos város a szakadék szélén

Ha andalúziai körút, akkor Ronda kihagyhatatlan. Lélegzetelállító látvány az 1700-as években épült Új Híd, a város jelképe, ami alatt 120 méteres mélységben kanyarog a Gudalevín folyó. A szinte teljesen merőleges sziklafal szélére merész módon építkeztek évszázadokkal ezelőtt. Világhírű írók és filmsztárok lazítottak ebben a városban, ahol Spanyolország első bikaviadal arénája épült.

Olvass tovább

Szieszta: elveszik a délutáni pihenőt a spanyoloktól?

Amikor tetőzik a hőség, és a hőmérő 33-37 fokot mutat, sok helyen szinte megáll az élet Spanyolországban. A frekventált turisztikai központokban nem mindenki tartja a sziesztát, de azért ezeken a helyeken is bezár sok üzlet és cég a délutánra. A spanyolok már többször nekifutottak annak, hogy megszüntetik a sziesztát a hatékonyság növelése és a gazdasági mutatók javítása érdekében, emellett időzónát is váltanának.

Olvass tovább
Betöltés

Élmény&Világ Tipp

Videók

Betöltés...