Válassza az Oldal lehetőséget

Címke: természet

Feröer-szigetek: egyszerre véres és kedves

1200 lemészárolt bálna és 500 elpusztult delfin – nagyjából ez a mérlege a tavalyi hagyományos bálnaölésnek a Feröer-szigeteken, amikor a vértől vörössé válnak a kikötők. A szigetek ugyanakkor egy kedves kezdeményezéssel lopta be magát a turisták szívébe az elmúlt években, amikor birkák segítségével fotózták végig a területet.

Olvass tovább

Elegáns farkasbunda: felkészültek a télre a veresi farkasok

Beköszöntött a tél, ez pedig azt jelenti a farkasoknál, hogy megkezdődött a nagyjából februárig tartó párzási időszak. Teljesen természetes, hogy ilyenkor az állatok sokkal felfokozottabb hangulatban vannak, mint általában. A kézbarát és a vad falka tagjai gyönyörű bundát növesztettek a következő hónapokra. Az állatok sokkal nagyobbnak tűnnek, persze azért egy-két példány így sem panaszkodhat. Van olyan hím, amelyik felülről súrolja a 80 kilót!

Olvass tovább

Öt mesés kilátó Budapest közelében

Régi geodéziai mérőtornyokat alakítottak az elmúlt években kilátóvá a Pilisben és a Börzsönyben. De újak is épültek. Van, amelyik olyan, mint egy Jenga torony vagy egy középkori erődítmény. Közös bennük, hogy páratlan panorámát nyújtanak a természetjáróknak. Íme néhány kilátó, ami egy órán belül elérhető Budapestről.

Olvass tovább

Medvekaland! Prédának nézte a vadászt a predátor?

Azt régóta tudjuk, hogy néhány farkas megtelepedett az észak-magyarországi erdőkben, és hogy időről-időre medvék is járnak a szlovák-magyar határon. Egy fiatal vadásznak augusztus végén nem kis meglepetésben volt része, amikor az éjszaka leple alatt Hernádpetri mellett, a lestől pár méterre megjelent egy méretes barnamedve.

Olvass tovább

Tisza-tó: anno nem számítottak a turistákra

Bő 40 évvel ezelőtt épült meg a Kiskörei víztározó, amivel létrejött hazánk második legnagyobb tava. A 70-es évek közepén még szinte senki sem gondolta, hogy a turisták is felfedezik a hatalmas, 127 négyzetkilométeres tavat. Nem kevés konfliktust szült, amikor megérkeztek az első vadkempingezők. De hogyan működik a Tisza-tó? Milyen szerepe van ma a tározónak?

Olvass tovább
Betöltés

Élmény&Világ Tipp

Videók

Betöltés...